Vali Köşge Cumhuriyet Kız Ybo’yu Ziyaret Etti

Güncelleme Tarihi:

Vali Köşge Cumhuriyet Kız Ybo’yu Ziyaret Etti
Oluşturulma Tarihi: Mart 27, 2015 17:32

CUMHURİYET KIZ YBO’YU ZİYARET EDEN BİNGÖL VALİSİ VALİ YAVUZ SELİM KÖŞGER, EĞİTİME ÖNEM VERDİKLERİNİ İFADE EDEREK: “İLDEKİ EĞİTİM ÇITASININ YÜKSELTİLMESİ İÇİN SEFERBER OLACAĞIZ” DEDİ.(YILMAZ ATAR BİNGÖL İHA)

Cumhuriyet Kız Yatılı Bölge Okulu’nu (YBO) ziyaret eden Bingöl Valisi Vali Yavuz Selim Köşger, eğitime önem verdiklerini ifade ederek “İldeki eğitim çıtasının yükseltilmesi için seferber olacağız” dedi.
Valisi Yavuz Selim Köşger, eşi Fatma Köşger, Vali Yardımcıları Numan Tahir Şimşek ve Mutlu Akyol, İl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ve Özel İdere Genel Sekreteri Mehmet Işık ile birlikte Cumhuriyet Kız YBO’yu ziyaret etti.
Öğrencilerle birlikte yemek sırasına geçerek, yemek yiyen Vali Köşger, öğrencilerle sohbet etti. Öğrencilere okumanın önemini anlatan Köşger “Geleceğin öğretmenleri, mühendisleri sizler olabilirsiniz. Bunun için hep birlikte bir aile gibi birlik ve beraberlik içinde çalışarak devlete ve millete faydalı bir bireyler olmanızı istiyoruz” diye konuştu.
Okulları ziyaret ederek, problemleri yerinde görüp çözüm bulmaya çalıştıklarını belirten Vali Köşger, valilik olarak eğitime çok önem verdikleri, ildeki eğitim çıtasının yükseltilmesi için seferber olacaklarını söyledi. Köşger, “Öğrencilerimizin eğitimle ilgili sorun yaşamamaları için çaba gösteriyoruz. Tek isteğimiz onların okumaları ve eğitim konusunda ilimizi en iyi şekilde temsil etmeleridir. İyi okulları kazanmalarıdır. Çünkü onların eğitimden başka düşünecek hiçbir şeyleri yoktur” dedi.
Okul hakkında bilgi veren okul müdürü Metin Güngör, kız YBO’da 214 öğrencinin eğitim gördüğünü, okulda önemli sorunlarının olmadığını söyledi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!