Suriyeli Aileler İçin ‘Yardım’ Talimatı

Güncelleme Tarihi:

Suriyeli Aileler İçin ‘Yardım’ Talimatı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 2015 17:05

Bingöl AFAD ekibi, Kültür mahallesindeki Suriyeli aileleri ziyaret etti

Bingöl İl Afet ve Acil Durum (AFAD) Müdürü Mehmet Emin Boğatekin başkanlığındaki heyet derme çatma evlerde yaşayan Suriyeli aileleri ziyaret etti. Heyet, İl Valisi Yavuz Selim Köşger’in kentte bulunan Suriyeli ailelerin sorunlarıyla yakından ilgilendiğini ve ilgili kurumlara yardım konusunda talimatta bulunduğunu söyledi.
Bingöl AFAD Müdürü Mehmet Emin Boğatekin, Şube Müdürü Zeki Dursun ve diğer personellerle birlikte Kültür Mahallesi’nde eski barakalarda barınan Suriyeli aileleri ziyaret etti. Ailelerin sorunlarını yerinde tespit eden heyet, ailelere tür yardımların yapılabileceği, kamu kurum ve kuruluşları olarak neler yapılması gerektiği konusunda fikir alışverişinde bulundu.
“VALİ TALİMAT VERDİ”
İl Valisi Yavuz Selim Köşger’in Suriyeli ailelerin sorunlarıyla çok yakinen ilgilendiğini belirten heyet, ilgili kurumlara gerekli yardımların yapılması talimatı verildiğini ifade etti. Ziyaretlerin belli aralıklarla yapıldığını ramazan ayı dolayısıyla ilimizde barınan bu insanlara yardım etme konusunda vatandaşlarımızın daha duyarlı olmaları gerektiğini belirten Boğatekin, “Kendi imkanlarıyla geçinme olanağı olmayan bu insanlara fitre ve zekatlar ulaştırılmalı. Bu tür yardımların organizasyonu müdürlüğümüz tarafından yerine getirilebilir. İlimizde barınan 90’a yakın aileye karşı iş adamlarımıza ve STK’lara büyük sorumluluk düşüyor. Tüm insanlarımızın bu konuda gerekli hassasiyeti göstermelerini temenni ediyorum” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!