Görme engelli sporcular ile Bilecikspor maç yaptı

Güncelleme Tarihi:

Görme engelli sporcular ile Bilecikspor maç yaptı
Oluşturulma Tarihi: Aralık 02, 2019 19:06

Görme engelli sporcular ile Bilecikspor maç yaptı

Haberin Devamı

Cafer ELMAS/BİLECİK,(DHA)- BİLECİK'te, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Şeyh Edebali Üniversitesi'nin ev sahipliğinde Bilecikspor ile Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği (BİEYDER) Goalball maçı yaptı.
Şeyh Edebali Üniversitesi Spor Salonu'nda yapılan karşılaşma renkli görüntülere sahne olurken, Bileciksporlu ve BİEYDER'li sporcular kıyasıya mücadale etti. Bilecik Valisi Bilal Şentürk ise maç öncesi yaptığı konuşmada 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında Bilecik'te ilk defa böyle bir etkinlik düzenlendiğini belirterek "Bizim için özel olan, aileleri için özel olan yavrularımızı onları sadece aileleri ile baş başa bırakmak gibi bir durumumuz olamaz. Bilecik'in her yerinde görülür olmalılar. Bu yönü ile Bilecik'te Sivil Toplum Örgütlerimiz hakikaten bu konuda çok gayretliler. Bu yüzden tebrik ediyoruz onları.Bundan sonrada tek bir dernekle bu işler yürümez.Her kesimden daha fazla görev almalarını bekliyoruz" dedi.
BİEYDER Başkanı Aslıhan Volkan, “İlimizde engelli sporu ile ilgili son 10 yılda yaşadığımız gelişmeler hepimize mutluluk vermektedir. Paralimpik, engelli sporu gibi terimler insanlara oldukça yabancı iken, bugün gelinen noktada İlimizin Valisi, Rektörü Belediye Başkanı, İl Müdürlerimiz, Spor Kulüpleri, STK'lar, engelli sporuna ve sporcusuna büyük destek vermekteler.Tüm bu destekler ve çalışmalarımızın karşılığı olarak, Bilecikspor Kulübü'nün verdiği özel destek ile ilimiz tarihinde ilk kez Görme Engelliler Goalball müsabakası gerçekleştirildi" diye konuştu.
Bilecikspor Başkanı Aydın Avcı ise, “Bilecikspor'u sadece bir haftada sahada 90 dakika görmeyeceksiniz. Kalan zamanda da Bilecikspor'u her daim her alanda göreceksiniz. Bunun bir örneği olarak bugünkü organizasyon da paydaş olmak son derece gururlu ve mutluyuz. Bir bir şeyin bilincindeyiz. Hepimiz birer engelli adayıyız" dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!