Bilecik'te, ceviz protokolü imzalandı

Güncelleme Tarihi:

Bilecikte, ceviz protokolü imzalandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2019 13:43

Bilecik'te, ceviz protokolü imzalandı

Haberin Devamı

Cafer ELMAS/BİLECİK,(DHA)- BİLECİK'te Tarım ve Orman İl Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek olan "Ceviz üretimini yaygınlaştırma" projesinin protokolü imzalandı. Bu protokol ile 10 bin dekarlık bir alanda 160 bin ceviz fidanı toprakla buluşacak.
İl Özel İdaresi Toplantı Salonu'nda düzenlenen protokol töreninde konuşan Bilecik Valisi Bilal Şentürk, "İlimizde farklı ürünler üzerinde çalışmalarla beraber özellikle cevizin sahip olduğu ekonomik değer, muhafaza imkanlığının kolaylığı ve bakım ihtiyacının sınırlı olması nedeniyle daha da yaygınlaştırmak adına 'Bilecik' adıyla da bilinen cevizin potansiyelini artırmak istedik. Yaklaşık bin 600 aileye hitap edecek proje hazırlandı. Şuan da bin 600 aile tespit edildi. 10 bin dekarlık bir alanda 160 bin ceviz fidanını toprakla buluşturacağız" dedi.
Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Fahrettin Poyraz ise, proje kapsamında fidanların temininde görev alacaklarını belirterek, "Bilecik sanayi olarak belli bir aşamaya geldi. Tarım ve hayvancılık olarak daha kat edecek mesafemiz var. Kendi coğrafyamızın kendi arazimizin potansiyelini iyi işlemek durumundayız. En büyük avantajımız pazara yakın olmamız. Ürettiğimiz ürünleri pazarlara ulaştırabiliriz" diye konuştu.   
Konuşmaların ardından Vali Şentürk ve Tarım Kredi Kooperatifleri Genel Müdürü Poyraz, "Ceviz üretimini yaygınlaştırma" projesinin protokolünü imzaladı. Önümüzdeki günlerde fidanların temin ve dikimine başlanacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!