Bilecik'te, "Başarıya Engel Yoktur' paneli

Güncelleme Tarihi:

Bilecikte, Başarıya Engel Yoktur paneli
Oluşturulma Tarihi: Aralık 03, 2019 14:25

Bilecik'te, "Başarıya Engel Yoktur' paneli

Haberin Devamı

Cafer ELMAS/BİLECİK,(DHA)- BİLECİK Şeyh Edebali Üniversitesi'nde, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında 'Başarıya Engel Yoktur' paneli düzenledi. 
Panele, Bilecik Belediyesi Eğitim Uzmanı Sema İnci, Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü'nden Sosyal Çalışmacı Zeynep Acar, Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yüzel Uğurlu, Bilecik Engelsiz Yarınlar Derneği (BİEYDER) Başkanı Aslıhan Volkan ve Bilecikspor Kulübü Başkanı Aydın Avcı konuşmacı olarak katıldı. 
 İBF Konferans Salonu'nda yapılan panelin açılış konuşmasını yapan Rektör Taş, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün önemine vurgu yaptığı konuşmasında, bu günün amacının, yılın geri kalan günlerini aynı bilinç ve idrakle geçirmek olduğunu söyledi. BŞEÜ'nün 17 bin öğrencisi ve binin üzerinde çalışanı ile 18 bin kişiyi aşan büyük bir kurum haline geldiğini belirten Rektör Taş, "Üniversitede toplam 65 engelli öğrenci bulunuyor. Birimizin, birkaçımızın bu bilinçte, bu düşüncede olması yetmez, toplum olarak ancak ortak bilinçlenmeyle ve idrakle engelleri kaldırabiliriz. İnanın biz toplum olarak tamamen bilinçlenip engel olmadığımızda onlar için de hiçbir engel kalmayacak. Unutmayın ki, her sağlıklı birey, yarının engelli adayıdır. Bu bilinci yılın her günü kendimizde taşıyabilirsek engelli birey kalmamış demektir" dedi.
 Bilecik Belediyesi Eğitim Uzmanı Sema İnci, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü'nün öneminde bahsettiği konuşmasında, toplumsal farkındalık seviyesinin artması için engellilerinin toplumun içinde daha fazla yer alması gerektiğini söyledi ve bu amaçla farkındalık yaratacak etkinliklerin planlanması önemine vurgu yaptı. Panelin konuşmacılarından Hayme Ana Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi Edebiyat Öğretmeni Yüzel Uğurlu, bir görme engelli olarak gerek iş hayatında gerekse sosyal hayatta karşılaştığı zorlukları dinleyicilerle paylaştı. 
Panelin sonunda konuşmacılara Rektör Prof. Dr. İbrahim Taş tarafından teşekkür belgesi takdim edildi. Panel, günün anısına hatıra fotoğrafı çekilmesinin ardından sona erdi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!