Bayburt’ta klimalı ve kütüphaneli duraklar ilgi görüyor

Güncelleme Tarihi:

Bayburt’ta klimalı ve kütüphaneli duraklar ilgi görüyor
Oluşturulma Tarihi: Kasım 23, 2018 13:27

Bayburt’ta klimalı ve kütüphaneli duraklar ilgi görüyor

Haberin Devamı

Murat SÖYLEMEZ/BAYBURT,(DHA) - KIŞ aylarında, hava sıcaklıklarının eksi 35 dereceye kadar düştüğü Bayburt’ta vatandaşlar, klimalı ve kütüphaneli dolmuş duraklarında, hem ısınıyor hem de günlük gazete ve dergilerini okuyarak vakit geçiriyor. 

Bayburt’ta, kentin birçok noktasında yapımı tamamlanan klimalı ve kütüphaneli duraklar, Bayburtlu vatandaşlar tarafından memnuniyetle karşılandı. Hava sıcaklıklarının kış aylarında eksi 35 dereceye kadar düştüğü kentte, vatandaşlar, klimalı ve kütüphaneli duraklarda bekleyerek hem soğuk havadan korunuyor, hem de günlük dergi ve gazeteleri okuyarak vakit geçiriyor. 

'OKUMA ALIŞKANLIĞI KAZANILMASINI İSTİYORUZ'

Bayburt gibi karasal iklime sahip ve kış aylarının sert geçtiği coğrafyalarda, bu gibi projelerin mecburi bir hizmet olduğunu söyleyen Bayburt Belediye Başkanı Mete Memiş, bu gibi projelerle okuma kültürünün de geliştirilebileceğini ifade etti. Başkan Memiş, “Okuma kültürünü geliştirmemiz lazım. Özellikle gençlerimizin, öğrencilerimizin okumalarını sağlamak için, okuma alışkanlıklarını elde etmeleri ve bunu devam ettirebilmeleri adına böyle bir çalışmayı uygun gördük. Ben inanıyorum ve biliyorum ki okumadığımızda neler kaybettiğimizi ancak okuduğumuz zaman anlarız. Bu rahmetli Mehmet Kaplan’a ait bir sözdür. Çok önemlidir.” dedi. 

‘SABAH İŞE GİDERKEN ÜŞÜYORDUK’

Klimalı ve kütüphaneli duraklar vatandaşlar tarafından da memnuniyetle karşılandı. Sabah saatlerinde işe gitmek için evinden çıkan ve otobüs beklerken üşüdüğünü ifade eden Gökhan Yakut, “Sabah işe giderken üşüyorduk. Malum Bayburt soğuk bir memleket. Çok güzel bir çalışma olmuş” dedi.

Lise öğrencisi Mahmut Türk ise, “Eskiden okula giderken üşüyorduk. Şimdi duraklarda bekleyip hem gazetemizi hem kitabımızı okuyoruz ısınıyoruz. Gerçekten güzel bir hizmet” şeklinde konuştu.

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!