Vali Şahin: Bölge iklimine uygun ürünler yetiştirmeliyiz

Güncelleme Tarihi:

Vali Şahin: Bölge iklimine uygun ürünler yetiştirmeliyiz
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2021 12:27

Vali Şahin: Bölge iklimine uygun ürünler yetiştirmeliyiz

Haberin Devamı

Arif ARSLAN/BATMAN, (DHA)-BATMAN'ın Demirbilek köyündeki fıstık hasadı etkinliğine katılan Vali Hulusi Şahin, işçilerle birlikte fıstık topladı. Çiftçilere önemli mesajlar veren Şahin, son 15 yılda Batman’da sıfırdan 93 bin dekarlık fıstık alanının oluştuğunu söyledi.

Batman’ın Demirbilek köyündeki fıstık hasadı başladı. Hasat çalışmalarını yerinde inceleyen Vali Hulusi Şahin, işçilerle birlikte fıstık topladı.  Son 15 yılda Batman’da sıfırdan 93 bin dekarlık fıstık alanının oluştuğunu söyleyen Şahin, "Bu hızda devam edersek kısa sürede 100 bin dekar alanı geçeriz. Üretim miktarı olarak da kısa süre içerisinde 10 bin tonları göreceğiz. Katma değeri çok yüksek bir ürün, bu nedenle çiftçimizi memnun ediyor. Bu kıraç topraklarda elde edilen gelir birim alanda hayal edemeyeceğiniz rakamlara ulaşıyor. Batman ve çiftçimiz fıstığı sevdi ve iyi bir gelir temin ediyor. Biz de destekliyoruz. Şimdiye kadar DİKA, İl Özel İdaresi ve Bakanlık desteği ile çiftçilerimize, yaklaşık 1 milyon 500 adet fıstık fidanı dağıttık. Bundan sonra da desteklemeye devam edeceğiz. Ancak biz fıstığı daha çok kıraç arazilerde yetiştirilmesinden yanayız. Verimli arazilerde ise daha çok tahıl ürünlerini yetiştirmeye devam edeceğiz. Toprağımızı çok iyi planlamamız gerekiyor" dedi.

'KURAKLIK, ÇİFTÇİYİ ETKİLEDİ'
Kuraklık nedeniyle Batman Ovası’ndaki çiftçilerin bu yıl ciddi bir sıkıntı yaşadığını da ifade eden  Şahin; "Bölgenin iklimine uygun ürünler yetiştirmeliyiz. Su kaynaklarını tasarruflu kullanmalıyız. Yoksa ileride çok ciddi krizler yaşayabiliriz. Hep şu mottoyla hareket ediyoruz; çiftçi gülerse, bütün ülke güler. Biz çiftçimizi destekleyeceğiz. Çiftçimiz de toprağımıza bakacak ki, bütün ülke doyabilsin. Türkiye yüksek miktarda ihracat yapacak ve tarımda ciddi gelir elde eden ülkeler arasına girecek" diye konuştu.

İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Gün, köye dönüş ve rehabilitasyon projesi kapsamında DİKA, Özel İdare ve Bakanlık bütçesi kapsamında çiftçilere 1 milyon 410 bin adet Antep fıstığı çöğürünün dağıtıldığını söyledi. 

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!