Uzaktan eğitimden sonra günde 1 saat kitap okuyorlar

Güncelleme Tarihi:

Uzaktan eğitimden sonra günde 1 saat kitap okuyorlar
Oluşturulma Tarihi: Nisan 30, 2020 16:31

Uzaktan eğitimden sonra günde 1 saat kitap okuyorlar

Haberin Devamı

Remziye ÖNER/ GERCÜŞ (Batman),(DHA)- BATMAN'ın Gercüş ilçesinde koranavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim alan öğrenciler, öğretmenlerinin başlattığı kampanyayla eğitimden sonra aileleriyle günde 1 saat kitap okuyor.
Batman'ın Gercüş ilçesi Yolağzı İlkokulu öğrencileri koronavirüs tedbirleri kapsamında uzaktan eğitim almayan devam ediyor. 20 yaş altı vatandaşlara uygulanan sokağa çıkma yasağı nedeniyle öğrencilerin evlerinde sıkılmamaları için öğretmenleri tarafından kitap okuma kampanyası başlatıldı. Kitap okumaya ağırlık verdiklerini belirten ilkokul öğretmeni Hazal Akbulut, "Uzaktan eğitim kapsamında çocuklar okumadan eksik kalmasınlar diye uzaktan eğitimden sonra da öğretmenler ve öğrenciler ile birlikte her aksam saat 8'de herkes kendi evinde bir saat kitap okuyor. Evlerinde kitap okuyan çocuklar sosyal mesafeye uyarak kitap okumaya çalışıyor. Çocuklarının kitap okuma alışkanlığını gören aile fertleri de çocuklara eşlik ederek kitap okumaya başlıyor" dedi.
İlkokul öğrencisi Nurcan Beyaz, aile olarak öğretmenleriyle sürekli iletişim halinde olduklarını ifade ederek, "Evde uzaktan eğitimimizi aldıktan sonra ailece kitap okumaya başlıyoruz. İlkokul öğretmenimiz Hazal Akbulut sayesinde ailece kitap okuma alışkanlığı kazandık. Hazal hocamız sürekli bizimle iletişim halinde. İlgi ve alakasından dolayı öğretmenime teşekkür ederim' 'diye konuştu.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!