Yavuzaslan: "Kafes Filmi Bir Dönemin Hikayesidir"

Güncelleme Tarihi:

Yavuzaslan: Kafes Filmi Bir Dönemin Hikayesidir
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2015 12:59

YAVUZASLAN KAFES FİLMİNİN BİR DÖNEMİN HİKAYESİ OLDUĞUNU SÖYLEDİ.

Türkçe Konuşan Ülkeler Uluslararası Gazeteciler Derneği (TKÜUGD) Genel Başkanı Güngör Yavuzaslan, 12 Eylül 1980 döneminde yaşananlar ve ülkücülerin mücadelesini anlatan ’Kafes’ filminin mutlaka izlenmesi gereken bir yapıt olduğunu ifade etti.
TKÜUGD Genel Başkanı Yavuzaslan yaptığı yazılı açıklamada, "Mahmut Kaptan’ın yönettiği ’Kafes’ filmi 2 Ekim’de izleyiciyle buluştu. Yazar? Lütfü Şehsuvaroğlu’nun kitabından sinemaya aktarılan filmin baş rollerinde İsmail Hacıoğlu, Nilay Duru, Fırat Şahin gibi isimlerin yer aldığı film, 12 Eylül döneminde ülkücü hareketin verdiği mücadele bir kısmını konu alıyor" dedi.
Güngör Yavuzaslan, ’"Bizler yakın tarihimizi iyi öğrenemedik. 12 Eylül’ün fırtınalı ve acı günlerinde bu topraklarda dramlar ve ölümler yaşandı. Bugüne kadar yapılan eserlerde tek bir bakış açısı getirildi. Yazar? Lütfü Şehsuvaroğlu’nun kitabı ile az anlatılan bir gençlik ve mücadelesi beyaz perdeye aktarıldı. Çok hassas günlerin yaşandığı şu günlerde hangi dünya görüşüne sahip olursa olsun herkesin gidip bir filmi izlemesi gerekir’’ dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!