Hastanede, diş tedavisi tarihine ışık tutan müze

Güncelleme Tarihi:

Hastanede, diş tedavisi tarihine ışık tutan müze
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2016 12:07

Hastanede, diş tedavisi tarihine ışık tutan müze

Haberin Devamı

Ayhan ACAR/ BARTIN, (DHA)- BARTIN Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde, eski dönemlerde diş tedavisinde kullanılan malzemelerin yer aldığı müze oluşturuldu.
Geçen 15 Şubat'ta açılışı yapılarak hizmete giren Bartın Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'nde 'Diş Müzesi' kuruldu. Başhekim Ersoy Alıcı’nın girişimleriyle hastanenin 2'nci katında oluşturulan müze ilgi gördü. 20 metrekarelik alanda yer alan müze, diş tedavisi tarihine ışık tuttu. 1940'lı yıllarda diş tedavisinde kullanılan 300 yakın malzeme ve 50 civarında ilaç müzede yer aldı. Silindir, çakma diş kalıpları, testere, çekiç, kanal tedavisi el aletleri, diş döküm kalıpları, 1940 basım cerrahi ve protez kitapların bulunduğu müzeyi hastaların yanında dışarıdan gelenler de ziyaret ediyor.
Başhekim Diş Hekimi Ersoy Aalıcı, günde yaklaşık bin hastanın hastaneye geldiğini söyledi. Müzenin ilgi gördüğünü anlatan Alıcı, "Türkiye diş hekimliği tarihi 1940'lı yıllara kadar gidiyor. O günden bugüne kullanılan bütün diş malzemelerini bir araya getirdik. Şu anda burada 300'e yakın diş tedavisinde kullanılan malzeme ile 50 ilaç bulunuyor. Hastalarımız bu malzemeleri görünce oldukça şaşırıyor. 'Eskiden böyle mi diş çekiliyordu' şeklinde şaşkınlıklarını dile getiriyorlar" dedi.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!