BÜ, 4 Ülkeden Katılımcılarla Viyana’da Toplandı

Güncelleme Tarihi:

BÜ, 4 Ülkeden Katılımcılarla Viyana’da Toplandı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 30, 2015 11:53

BARTIN ÜNİVERSİTESİ MENTALK PROJE EKİBİ

Bartın Üniversitesi’nin turizm çalışanlarına dil öğretmek amacıyla yürüttüğü Avrupa Birliği (AB) projesinin ilk toplantısı Avusturya’nın Viyana şehrinde gerçekleştirildi.
Toplantıya proje yürütücüsü Bartın Üniversitesiyle birlikte Avusturya, Norveç, İtalya ve Portekiz’den delegeler katıldı. Bartın Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü tarafından yürütülen ‘MENTALK: Turizm Sektöründe Çalışan Erkekler için Alternatif Dil Öğrenme Teknikleri’ adlı projenin başlangıç toplantısı Avusturya’nın Viyana şehrinde gerçekleştirildi. Türkiye’deki turizm sektöründe çalışanların dil problemine çözüm üretilecek projede, Bartın Üniversitesi Yabancı Diller Bölümü’nden proje yürütücüsü Neslihan Köse ve Eğitim Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Hüseyin Kaygın, Avusturya, Norveç, İtalya ve Portekiz’den proje ortaklarıyla bir araya geldi. Karşılıklı fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda, projenin işleyiş süreci hakkında konular konuşuldu.
KIRSAL KESİMDE İŞ ALANLARI OLUŞTURULACAK
Gerçekleştirilen toplantıda, Avrupa Komisyonunun teşvikiyle kırsal kesimlerde iş imkânları yaratmak amacıyla sistematik çalışmalara yer verilmesi konuşuldu. Böylece alternatif turizm faaliyetlerinin canlanmasıyla bu bölgelerin ekonomik kalkınması da sağlanmış olacak. Bu kapsamda projeyle, kırsal bölgelerde alternatif turizm sektöründe çalışan erkeklere yönelik durum tespiti analizleri yapılacak. Yapılan tespitler doğrultusunda geliştirilecek olan dil öğrenme içerikleri, öğretim materyalleri ve platform proje sonlandırıldığında kullanıma açılacak. İlk uygulamalarının Bartın’da gerçekleştirileceği projeye Dama Sistem Ltd. (Türkiye), Best Instıtut Fur Berufsbezogene Weıterbıldung Und Personaltraınıng Gmbh (Avusturya), União das Freguesias de Gondomar (S. Cosme), Valbom e Jovim (Portekiz), Aris Formazione e Ricerca (İtalya) ve Bergen Voksenopplæring (Norveç) iştirak ediyor. 280 bin 335 avro bütçeli proje başlangıç toplantısının ardından 2 yıl süre içerisinde sonuçlandırılacak. Proje, geçtiğimiz günlerde Avrupa Birliği Bakanlığı AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nın yürüttüğü Erasmus+ Programı Ana Eylem 2 (KA2) Mesleki Eğitim Stratejik Ortaklıklar kapsamında 206 proje arasında kabul edilmişti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!