Vali Şentürk, Günüören hıdrellez şenliklerine katıldı

Güncelleme Tarihi:

Vali Şentürk, Günüören hıdrellez şenliklerine katıldı
Oluşturulma Tarihi: Haziran 08, 2019 13:53

Vali Şentürk, Günüören hıdrellez şenliklerine katıldı

Haberin Devamı

Cafer ELMAS/BİLECİK,(DHA)- BİLECİK Valisi Bilal Şentürk Günüören Köyü’nde katıldığı geleneksel hıdrellez şenlikleri sonrası Osmanlı Devleti zamanından kaldığı bilinen tarihi konakları inceledi.

Bilecik’te bilinen en eski yerleşim yerlerinden birisi olan Yörük köyü Günüören’de baharın gelişini kutlayan yöre halkının  birlik ve beraberliğine, Vali Bilal Şentürk’ün yanı sıra eşi Münevver Şentürk, Osmaneli İlçe Kaymakamı Naif Yavuz, Osmaneli Belediye Başkanı Münür Şahin ve Bayırköy Belediye Başkanı Mustafa Yaman da ortak oldu. Şifalı bulgur pilavının yanı sıra yöresel halk oyunlarının sergilendiği hıdrellez şenliklerinde konuşan Vali Bilal Şentürk, Günüören köyünde bulunan tarihi konaklara dikkat çekerken, bu konakların turizm kazandırılması açısından önemli olduğunu ve değerinin bilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Kuruluş ve kurtuluşun kenti Bilecik'in her köşesinin ayrı bir güzelliğinin bulunduğunu ifade eden Vali Bilal Şentürk, “Geleneklerimiz bizi millet olarak bir arada tutan, gücümüzü aldığımız önemli etkinlikler. Hıdırellez etkinliklerine bu vesileyle çok yoğun katılımlar oluyor. Özellikle gurbette yaşayan vatandaşlarımız büyük ilgi gösteriyor. Geleneğimiz olan hıdırellezin yanında yaz aylarında gurbette yaşayan insanlarımızı memleketimize bekliyoruz. Günüören köyümüzün tarihi konakları var, turizm açısından da büyük özellik taşıdığını ifade ettiler. Buraların değerini ilk önce biz bilelim ki başkasına da takdim edebilelim. Dışarıdan gelecek insanlar da buranın ekonomisine katkı sağlamış olsun. Bu şekilde yaparsak tarihi süreklilik arz edecek şekilde yaşatmış oluruz. Köyümüzü turizme döndürebilir ve burada yoğun bir ekonomik akar oluşturabilirsek, o zaman ne varsa geleceğe taşıma imkanımız olur” dedi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!