Tarlaya gitmek için evden çıktı, 10 gündür kayıp

Güncelleme Tarihi:

Tarlaya gitmek için evden çıktı, 10 gündür kayıp
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 03, 2017 14:14

Tarlaya gitmek için evden çıktı, 10 gündür kayıp

Haberin Devamı

Necip KARATUNA / SINDIRGI (Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR'in Sındırgı İlçesi'nin Düvertepe Mahallesi yakınlarındaki tarlasına gideceğini söyleyip evden ayrılan 79 yaşındaki Demiral Güngör'den 10 gündür haber alınamıyor. Jandarma ve Afet Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ekipleri arama köpeklerinin de yardımıyla araştırmalarını sürdürüyor.
Sındırgı İlçesi'nde oturan Demiral Güngör, 24 Temmuz Pazartesi günü tarlaya gideceğini söyleyip evden ayrıldı. Aradan saatler geçmesine rağmen Demiral Güngör'den haber alınamadı. Yakınları durumu, polis ve jandarmaya bildirdi. Bazı görgü tanıkları, Güngör'ü tarlasının 10 kilometre uzağındaki ormanlık alanda gördüklerini söyledi. Jandarma ve AFAD ekipleri aramayı burada yoğunlaştırdı, ancak sonuç alamadı. Başka bir görgü tanığı ise Güngör'ü Alayaka Mahallesi yakınlarında gördüğünü söyledi. Burada yapılan aramada, Güngör'ün evden ayrılırken yanına aldığı, içinde balta yiyecek bulunan torba bulundu. Jandarma ve AFAD ekipleri aramalarını sürdürürken, ağabeyinin kaybolduğu haberini alan Mehmet Güngör, Ankara'dan Sındırgı'ya geldi. İlçede ve Kütahya'nın Simav İlçesi'nde ağabeyinin resimleri bulunan ve kendisine ait telefon numarası yazılı broşürleri dağıttı.
Görenlerin kendisini aramasını isteyen Mehmet Güngör, "Bana ağabeyimin kaybolduğunu telefonla bildirdiler. Vakit kaybetmeden Sındırgı'ya geldim. Aramayı güvenlik güçlerine bırakmakla yetinmedim. Ağabeyimin fotoğrafını büyüttürüp, altına 0 533 255 54 86 numaralı telefonumu yazdırdım. Sındırgı ve Simav'da dağıttım; elektrik direklerine, otobüs duraklarına yapıştırdım. Ramazan ayında Sındırgı'daydım. Ağabeyimin çok eski zamanları hatırlaması ve etkilenmesi dikkatimi çekmişti. Borç verdiği bir kişiyi hatırlayıp, ödemediğini söyleyerek kızıyordu, biz de sakinleştiriyorduk. Kaybolmasından sonra bu durumu da doktora anlattım. Alzheimer başlangıcı olabileceğini söyledi. 5 yıl önce bir ameliyat olmuştu, tetkiklerde çok sağlıklı olduğu görülüyordu ama neticede yaşlı. Aramalardan en kısa sürede bir sonuç alınmasını umuyorum" dedi.
Arama çalışmalarının sürdüğü bildirilirken; Demiral Güngör'ü görenlerin jandarma, polis veya 0 533 255 54 86 numaralı telefona bilgi vermeleri istendi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!