Balıkesir'de egzoz gazından zarar gören ağaçlar yenileniyor

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirde egzoz gazından zarar gören ağaçlar yenileniyor
Oluşturulma Tarihi: Ocak 04, 2021 18:12

Balıkesir'de egzoz gazından zarar gören ağaçlar yenileniyor

Haberin Devamı

Fatih Emrah ERDOĞAN/ BALIKESİR (DHA)- BALIKESİR'de trafik akışının yoğunluğundan kaynaklı, egzoz gazı nedeniyle zarar gören ağaçlar yenileniyor.
Balıkesir Bandırma Caddesi'ndeki refüj üzerinde, araçların egzozlarından çıkan gaz nedeniyle zarar gören ağaçlar, söküldü. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan çalışmalar kapsamında sökülen ağaçların yerine egzoz gazına dayanıklı olduğu belirtilen doğu çınarı ile leylandi cinsi ağaçlar dikiliyor.
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Yücel Yılmaz, konuyla ilgili yaptığı açıklamada şunları söyledi:
 "Değirmenboğazı ile tren garı arasındaki refüje yaklaşık 15 yıl önce dikilen; top akasya, süs eriği ve süs kirazı ağaçları, egzoz gazının fotosenteze engel olması nedeniyle form bozulması, gövde deformasyonu yaşadı. Böceklerin de zarar vermesi üzerine sökümüne başlanan ağaçlar, Kent Estetiği Daire Başkanlığı ekipleri tarafından sökülerek, belediyenin serasında saksılara dikilip bakım ve onarıma alındı. Yeniden hayati fonksiyon kazandırılacak olan ağaçlar, ihtiyaç duyulan farklı bölgelerde kullanılacak. Değirmenboğazı ile tren garı arasındaki refüjden sökülen ağaçların yerine ülkemizde doğal tür olan ve asırlık ağaç olarak nitelendirilen doğu çınarı ile her zaman yeşil özelliğiyle yaz- kış Balıkesir’e yeşili kazandıracak leylandi ağacı dikim işlemi gerçekleştiriliyor"

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!