Balıkesir'de Değirmen Boğazı Tabiat Parkı yenilendi

Güncelleme Tarihi:

Balıkesirde Değirmen Boğazı Tabiat Parkı yenilendi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 03, 2020 16:46

Balıkesir'de Değirmen Boğazı Tabiat Parkı yenilendi

Haberin Devamı

BALIKESİR Büyükşehir Belediyesi, Değirmen Boğazı Tabiat Parkı'nı doğal yapısını bozmadan, estetik dokunuşlarla düzenledi.

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi, 52’den fazla ağaç türünü bünyesinde barındıran, oksijeniyle kentlilerin vazgeçemediği Değirmen Boğazı Tabiat Parkı’nı, doğal dokusunu bozmadan düzenledi. Çalışmalar kapsamında parkta ıslah, çevre temizliği ve aydınlatma yapıldı. Tahrip olmuş piknik masaları yenilendi. Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı AK Partili Yücel Yılmaz, çalışmaları yerinde inceledi. 

Düzenlemenin vatandaşların rahat ve güvenli bir şekilde hareket edeceği gibi yapıldığını belirten Başkan Yılmaz, “Değirmen Boğazı giriş kısmında yollar yenilendi, refüj ve çevresi çiçeklendirildi. Yürüyüş yollarında oluşan tozun engellenmesi için de doğal sıkıştırılmış kum kullanıldı. Yol çevrelerine toz ve polen uçuşlarının engellenmesi için çalı bitkileri ve yağlı kartopuzu bitkileri dikildi. Ağaçlar, kuş evleri ile donatıldı, barbekü ve çatılı piknik masaları yerleştirildi. Ağaç budamaları ve çevre temizliği yapılan tabiat parkında, tuvaletler de daha kullanışlı hale getirildi. 7 gün 24 saat güvenlik görevlilerinin bulundurulacağı Değirmen Boğazı'nda; engelliler, çocuklar, aileler daha rahat spor ve piknik yapıp, kaliteli zaman geçirecek” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!