İl Başkanlarının Sandık Beklentileri

Güncelleme Tarihi:

İl Başkanlarının Sandık Beklentileri
Oluşturulma Tarihi: Ekim 29, 2015 11:59

AK PARTİ BALIKESİR İL BAŞKAN VEKİLİ BAKİ YARIMDAĞ SEÇİMİ DEĞERLENDİRDİ.

AK Parti, CHP ve MHP Balıkesir İl Başkanları, sandık sonuçlarını seçime 3 gün kala İhlas Haber Ajansı’na (İHA) değerlendirdi.
AK Parti, CHP ve MHP Balıkesir İl Başkanları seçime sayılı günler kala yaptıkları açıklamada 1 Kasım seçiminden oylarını yükselterek 1. parti olarak daha fazla milletvekili çıkartacaklarını ifade ettiler. AK Parti Balıkesir İl Başkan Vekili M.Baki Yarımdağ yaptığı açıklamada "Öncelikle Balıkesirli tüm hemşehrilerimize saygı sevgi ve hürmetlerimi sunuyorum. 1 Kasım seçimlerine millet vekili adaylarımız genel merkezimiz tarafından belirlendikten sonra kurban bayramında bayramlaşma ile birlikte aday tanıtım toplantısını gerçekleştirdik. Sonra seçim beyannamemiz açıklandı ve seçim beyannamemizden sonra AK Parti İl başkanlığında tüm vekil adaylarımız il yürütme kurulu ve seçim koordinasyon kurulu ile ortaklaşa seçim çalışmaları ile ilgili yol haritamızı çıkardık. Bu çerçevede tüm vekil adaylarımızla 20 ilçemizi topluca gezdik. Vekil adaylarımız öncelikli kendi bölgeleri olmak üzere yaptığımız program çerçevesinde mütevazı bir şekilde kadın kollarımız gençlik kollarımız ana kademe ilçe başkanlıklarımız ile koordineli bir çalışmaktalar" dedi.
SÖZÜMÜZ SENETTİR
AK Parti olarak sözlerinin senet olduğunu, notere gerek olmadığına dikkat çeken AK Parti Balıkesir Başkan Vekili M.Baki Yarımdağ "Ben vaat de demiyorum müjde diyorum işte müjdelerimiz asgari ücret 1300 TL olacak, emekliye 1200 TL ikramiye, emekliye seyyanen zam, ilk işe başlayan kardeşlerimizin 1 yıllık maaşı devletten, esnafımıza düşük faizli kredi ayrıca 30 bin TL’ye kadar faizsiz kredi, yatırımcıya vergi indirimi, işverenlere sigorta desteği, taşerona kadro,basit usulde 8 bin TL’ye kadar olan matrahlı esnafımızdan vergi alınmayacak, çalışan Bağ-kurlu emeklimizden prim kesintisi yapılmayacak, genç çitçi kardeşlerimize proje karşılığı 30 bin TL hibe, proje karşılığı 50 bin TL hibe 100 bin TL’de faizsiz kredi, gençlerimize ücretsiz internet, barınma imkanı, kariyer merkezleri, yurt dışı destekleri ve bence en önemlisi seçilme yaşını 18’e indireceğiz. Sonra bütün annelerimize doğum hediyesi, kreş desteğimiz var, yani toplumun her kesimine müjdelerimiz bulunmakta tabi bu hizmetler güçlü bir iktidar ve güçlü bir hükümet ile oluyor dediğim gibi bizim sözümüz senettir 13 yıllık yaptığımız hizmetler var. Benim dedem ayakkabıcı Fahri, babamda kaynakçı Hüsnü ben çocukken dükkanımızda besmeleyle asılı şu söz vardı ’’Ayinesi iştir kişinin lafa bakılmaz’’ Rabbime şükürler olsun Ak Parti olarak ülkemizin her karışında hizmetlerimiz var 2023 hedeflerimiz 2053 hedeflerimiz hatta 2071 hedeflerimiz var biz ilk önce hayal kuruyoruz sonrada uyguluyoruz dağları deldik denizleri hem alttan hem üsten aştık neler neler ben bu büyük AK Parti ailesinin bir ferdi olarak gurur duyuyorum. Rabbim ömür verir de yarın bir gün torunlarıma büyük Türkiye yolunda karınca misali benimde bir damla su hizmetim var diye anlatabilirsem ne mutlu bana. Bizim hedefimiz Balıkesir’den en az beş vekil ve iktidar olmak bakın bu ülkenin bize güçlü bir iktidara ihtiyacı var. 7 hazirandan sonra olanlar malum yani ben burada geçmişi hatırlatmaya ihtiyaç durmuyorum milletimiz her şeyi gördü. Ülkeyi nasıl salladık diyenler, bir elinde HDP bayrağı bir elinle CHP bayrağı ile halay çekenler, her şeye hayır diyenleri milletimiz gördü"şeklinde konuştu.
MHP OLARAK MİLLETVEKİLİ SAYIMIZI ARTTIRACAĞIZ
7 Haziran öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi’nin sunmuş olduğu seçim beyannamesinin halk ve taban tarafından bir taraf bulduğunu söyleyen MHP Balıkesir İl Başkanı Argun Atıcı "7 Haziran günü özellikle Balıkesir’de olmak suretiyle 1 milletvekili artı getirerek AK Parti’nin sahip olduğu 4 milletvekillinden 1 tanesini almak suretiyle 2 milletvekili çıkarttık. Kısacası MHP 7 Haziran seçimlerinde 100’de yüzlük bir başarı göstermiştir. Balıkesir’de iktidar Büyükşehir Belediyesinin varlığı, 2 belediyenin olması gibi bir çok faktörlere rağmen AKP’nin bu kaybı AKP üzerinde bir travma oluşturdu. Haliyle seçim içinde hem Balıkesir’de hemde Türkiye çapındaki bu iktidarı kaybetme travması üzerlerinde müthiş bir etki yarattı ve haliyle 7 Haziran’dan itibaren erken seçim dahil olmak üzere koalisyonlara gitmeyeceklerini Ahmet Davutoğlu tarafından balkon konuşmasında ifade edildi. Sonuç olarak Balıkesir ve Türkiye’de AKP’nin yaşamış olduğu bu travma sonucunda erken seçim sürecine girildi. Bu seçim sürecinde vatandaşımızın 2.kez sandıklara gitmesi sağlanmış oldu. MHP ve Balıkesir İl Başkanı vasfıyla, Balıkesir’de bizler aldığımız 2 milletvekilline ilave yapmak istiyoruz. Yaptığımız çalışmalar ve hazırladığımız listeler özellikle bölgesel sistemi kullanmak suretiyle bir hamle yaptık. Bunun alt yapısını oluşturduk 1 Kasım’da da halkımızın teveccühü sonucunda milletvekili sayımızı artıracağımızı düşünüyoruz. Güney Marmara ve Edremit körfezindeki seçmen sayısının arttırılması ve alacağımız oy sayısının arttırılması sonucunda milletvekili sayımızın artacağını düşünmekteyiz.1 Kasım seçimlerinin vatanımıza,milletimize,ülkemize özellikle temenni ederim"dedi.
BALIKESİR’DE BİZ 1. PARTİ OLACAĞIZ
CHP Balıkesir İl Başkanı Mete Erol ise CHP’nin 1 Kasım seçimlerinin açıklanmasının hemen ardından hiç vakit kaybetmeden seçim bildirgesinin güncellenmesine başladığını hatırlatarak "Bütün seçimlere dokunan bir seçim bildirgesiyle 1 Kasım seçimlerine gidiyoruz. 7 Haziran seçimleri Türkiye’nin üzerinde bir baskı vardı. Sarayda yaşayan Cumhurbaşkanı acaba başkanlık sistemini getirecek mi, yada baraj aşılacak mı? Bundan dolayı partiler arasında bir oy geçiş genliği yaşandı. Bizim seçim bildirgemiz güme gitti gibi düşünebilir bazı insanlar ama gitmedi. 2011 genel seçimlerinden sonra 10 bin oyumuzu arttırdık ve 3 milletvekili sayımızı koruduk. Seçim bildirgemizi de güncelleyerek geliştirdik ve kamu oyuyla paylaştık. AKP 2011 seçimlerinde Balıkesir’de 355 bin oyu vardı bu 7 Haziran seçimlerinde 305 bine düştü, yani yaklaşık olarak 50 bin oy kaybı var. Koalisyon kurulabilecekken kurulamadı, 400 milletvekili verirseniz bunlar olmazdı diyenler oldu. CHP’nin 257 bin civarında olan oyları 267 binin üzerine çıkmıştır. CHP 1 Kasım’da bu oylarını arttırmaya devam edecektir. AKP 50 bin kaybettiği oyu, 20 bin oy daha kaybettiğini varsaydığımız zaman toplam oy kaybı 285 bin olur. Bunun üzerine biz 20 bin daha oyumuzu arttırdığımız zaman 287 bin oyumuz olur ve biz AKP’yi geçeriz. MHP’de 7 Haziran’dan bu yana tutum ve davranışları nedeniyle tabanından çok büyük miktarda oy kaybedeceğini biz çalışmalarımız sırasında görüyoruz. Balıkesir’de biz 1. parti olacağız ve 4. milletvekilini CHP çıkartacak"dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!