Havran Devlet Hastanesi'nde diyaliz ünitesi açıldı

Güncelleme Tarihi:

Havran Devlet Hastanesinde diyaliz ünitesi açıldı
Oluşturulma Tarihi: Mart 19, 2018 16:33

Havran Devlet Hastanesi'nde diyaliz ünitesi açıldı

Haberin Devamı

BALIKESİR'in Havran ilçesinde bulunan 20 diyaliz hastası için Havran Devlet Hastanesi bünyesinde 6 yataklı diyaliz ünitesi açıldı.

Diyaliz Ünitesi'nin açılışına Havran Kaymakamı Şeref Aydın, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Necati Kelemençe, AK Partili Havran Belediye Başkanı Emin Ersoy, Balıkesir Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Uzm. Dr. Refik Budak, Havran Devlet Hastanesi Başhekimi Uzm. Dr. Mehmet Onur Gülseren ve Havran Devlet Hastanesi Müdürü Mehmet Akif Kalaycı katıldı. Diyaliz ünitesinin açılışının ardından, hastaları ziyaret ederek geçmiş olsun dileklerinde bulunan Başhekim Mehmet Onur Gülseren, 5 uzman hekim, 3 diş doktoru ve 7 pratisyen hekim ile Havran Devlet Hastanesinin hizmet verdiğini söyledi.

Gülseren, "Günlük ortalama poliklinikler ve acil servisimiz ile birlikte 500 hastaya sağlık hizmeti verilmekte. Tek ve çift kişilik odalarımızda hastalarımızın banyo dahil tüm ihtiyaçlarını karşılayabilecek durumdayız. Hastanemiz diyaliz ünitesinde son teknoloji ürünü 6 cihazımızla hizmet vermeye baladık. İlçemizde bulunan 20 diyaliz hastasının başka ilçelere gitmeden, burada tedavi olmaları için diyaliz ünitesini açtık" dedi. 

İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Necati Kelemençe ise böbrek hastalarının 3 günde bir diyalize girmeleri gerektiğini belirterek bu ünitenin açılmasının hastalar için büyük bir rahatlık sağladığını ifade etti. 

Havran Kaymakamı Şeref Aydın da, diyaliz hastalarının artık çevre il ve ilçelere gitmeyeceğini belirterek, "Halkımıza böyle bir hizmet vermekten mutluluk duyuyoruz. Diyaliz ünitesi, ilçede yaşayan diyaliz hastalarının umudu oldu. Ünite Havran'a hayırlı olsun" diye konuştu.

Fatih Emrah ERDOĞAN / HAVRAN(Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!