Gömeç Belediyesi 110 yıllık tarihi yapıda hizmet veriyor

Güncelleme Tarihi:

Gömeç Belediyesi 110 yıllık tarihi yapıda hizmet veriyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2018 18:39

Gömeç Belediyesi 110 yıllık tarihi yapıda hizmet veriyor

Haberin Devamı

BALIKESİR’in Gömeç ilçesinde 1908 yılında Rum ustalar tarafından inşa edilen tarihi yapı, 8 yıl önce restore edilerek, Belediye hizmet binası olarak kullanılmaya başlandı.

Gömeç Belediye Başkanı AK Partili Kazım Arslan, 1908 yılında dönemin Rum ustalarına yaptırılan taş binada kullanılan ahşap malzemelerin Yunanistan’ın Midilli Adası'ndan, kiremitlerin de Fransa’nın Marsilya kentinden getirildiğini söyledi. Uzun yıllar Gülüzar’ı Vatan İlkokulu olarak kullanılmasının ardından bir süre boş kalan tarihi binanın, 2010 yılında restore edildiğini belirten Başkan Arslan, buranın Gömeç’in tek tarihi yapısı olduğunu ifade etti.

Başkan Arslan, “Belediye binamız tarihi bir yapı. Rum ustalar ve kalfalar tarafından 1908’de inşa edilmiş. Misafirlerimizin de oldukça hoşuna giden bir dokusu var. Bizden önceki belediye başkanı arkadaş, Allah razı olsun bunu bize kazandırdı. Burası bizim ilkokulumuzdu. Çok uzun yıllar hizmet verdi. Gömeç’imizde başka tarihi binamız yok. Tarihimiz bizim için çok önemli. Ben de burada okudum ilkokulu. İnşallah bundan sonra da yeni nesillere hitap edecek. Bizde onlarla gurur duyacağız” dedi.

Sefer TALAY/GÖMEÇ(Balıkesir), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!