Erdek'in düşman işgalinden kurtuluşun 97. yıldönümü kutlandı

Güncelleme Tarihi:

Erdekin düşman işgalinden kurtuluşun 97. yıldönümü kutlandı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 18, 2019 17:16

Erdek'in düşman işgalinden kurtuluşun 97. yıldönümü kutlandı

Haberin Devamı

Basri Tuncay ERTAN/BALIKESİR,(DHA)-ERDEK'in düşman işgalinden kurtuluşunun 97. yıldönümü coşkuyla kutlandı.

Balıkesir'in Erdek ilçesinin düşman işgalinden kurtuluşunun 97.yıldönümü, düzenlenen törenle kutlandı.İlk tören, Hacı Ömer Çarşı Camii'nde gerçekleştirildi. Burada okunan sala ve kesilen kurbanın ardından tören, cumhuriyet alanında sürdü. Törene Kaymakam Ekrem Çalık, Erdek Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Sabri Demir, Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı ve Cumhuriyet Savcısı Sercan Atakan'ın yanı sıra gaziler, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Törende Kaymakam Ekrem Çalık, Garnizon Komutan Vekili Deniz Albay Sabri Demir ve Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, Atatürk anıtına çelenk sundu. Günün anlam ve önemini vurgulayan konuşmayı Erdek Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı yaptı. Kurtuluş Savaşı'na Erdek'in de büyük destek verdiğine dikkati çeken Yapakçı, "Erdek'in kurtuluşunda, Kapıdağ'da çok çetin çarpışmalar olmuştur. Ocaklar-Narlı arasında, 'Maymundere' bölgesinde Rum çetelerle olan kapışmada Erdek, ilk şehitlerini vermiştir. Bunlardan biri de Kuvay-ı Milliyeci 'Bacak Hasan'dır." dedi. Bugün de emperyalist ülkelerin, birçok ülkenin yer altı ve yer üstü zenginliklerini ele geçirmek için çeşitli nedenler ürettiğine işaret eden Yapakçı, şunları söyledi:

"Bu emperyalist ülkeler, birçok ülkenin demokratik yapısını ve ekonomisini olumsuz etkilemektedir. Önümüzdeki yıllarda dünyamızın en temel sorunu küresel ısınma ve kuraklığa bağlı temiz su sorunudur. Temiz su havzalarının hızla kirlenmesinin ve yok olmasının, su sorunu bulunan ülkeler tarafından birçok ülke için tehdit unsuru yaratacağı gerçeği ortadadır. Ülkemizin, çevre ülkelere göre temiz su kaynağı konusunda daha şanslı olması nedeniyle bu tehditleri önlemek veya en aza indirmek için birlik ve beraberliğe en çok ihtiyaç duyacağımız bir zamandır. Artık tüm kırgınlıkları, tüm ayrılıkları bir yana bırakıp, tek yumruk olma zamanıdır. Bunu tarih boyunca defalarca yerine getiren bir milletiz. Tanrı'dan, ülkemize yeni bir kurtuluş savaşı yaşatmamasını diliyor, Erdek'imizin 97. kurtuluş gününü kutluyorum."
Temsili Milis kuvvetleri tarafından, özgürlük ve bağımsızlığı simgeleyen kızı kurtarmasının ardından şiirler okunup, Atatürk İlkokulu öğrencileri tarafından halk oyunları sergilendi. 
Daha sonra Belediye Başkan Vekili Hasan Yapakçı, gazilere plaketlerini verdi.
Atatürk'e benzerliğiyle tanınan, Isparta doğumlu olup, Bursa'da yaşayan emekli eğitim müfettişi Nejdet Bardak'ın, kısa bir zeybek oyunu gösterisi sunduğu kutlamalar, geçit töreniyle sona erdi.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın'ın da katıldığı, Erdek Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü'nce katkılar sağlanan törenlere Karesi Mehteran Takımı ve Bakım Mühimmat Okulu ve Eğitim Merkezi Balıkesir Bölge Bandosu gösterileriyle renk kattı.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!