Burhaniye'de yaz Kur'an kursu tamamlandı

Güncelleme Tarihi:

Burhaniyede yaz Kuran kursu tamamlandı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 10, 2019 15:11

Burhaniye'de yaz Kur'an kursu tamamlandı

Haberin Devamı

Sefer TALAY/BURHANİYE (Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR'in Burhaniye ilçesindeki Kocacami'de açılan yaz Kur'an kursunda Kur'an-ı Kerim'i hatim eden 15 öğrenciye, çeyrek altın, saat, giysi ve ilmihal kitapları hediye edildi.
Diyanet İşleri Başkanlığı'nca 'Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur'an olsun' sloganıyla başlayan kurslar kapsamında Burhaniye Kacacami'de düzenlenen Kur'an kursu tamamlandı. 80 öğrencinin katıldığı kursta Kur'an-ı Kerim'i hatim eden 15 öğrenci için tören düzenlendi. Öğrenciler, iki ayda öğrendiklerini velilerinin önünde tekrarlarken, mutluluk yaşadı. Hatim eden öğrencilere cemaatin katkılarıyla çeyrek altın, saat, giysi ve ilmihal kitapları hediye edildi. Ayrıca bazı veliler de çocuklarına altın ve para taktı. Camiye gelmekten mutluluk duyduğunu söyleyen öğrenci Osman Müsait, "Camiye geldikten sonra namaz kılma isteğim arttı. Bana Kur'an öğreten hocalarıma teşekkür ediyorum" dedi.
Bülent Alp Tolga ise, "Camide çok şey öğrendim. Bazı eksiklerim vardı. Onları tamamlayıp hatim ettim. Hocalarımız bize çok şey öğretti. Namaz surelerini öğrendim. Kur'an-ı hatim ettim. Bugün de tören yaptık. Bize hediyeler verdiler. Hocalarımıza teşekkür ediyorum" diye konuştu.
Kocacami Kur'an kursu hocalarından İsmail Baydemir ise, "2019 yılı yaz Kur'an kursunda Diyanet İşleri Başkanlığı'nın 'Camiler çocuk dolsun, ahlakı Kur'an olsun' teması ile başlattığı kurslarımız ilgi gördü. Kursumuza 80 ile 100 arasında öğrenci katıldı. Çocuklarımıza, Kur'an ve hadis bilgileri ile namaz kılmayı öğrettik. Allah, hepimize Kur'an ahlakı ile yaşamayı kısmet etsin. Bu seneki kursumuzu da tamamladık. İnşallah, önümüzdeki yıllarda daha çok öğrenci bekliyoruz" dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!