Bandırmalı balıkçılar, 'Vira Bismillah' dedi

Güncelleme Tarihi:

Bandırmalı balıkçılar,  Vira Bismillah dedi
Oluşturulma Tarihi: Eylül 01, 2019 09:53

Bandırmalı balıkçılar, 'Vira Bismillah' dedi

Haberin Devamı

Ümit BABACAN/BANDIRMA,(Balıkesir),(DHA)-BALIKESİR’in Bandırma ilçesinde av yasağının kalkmasıyla, Bandırmalı balıkçılar “Vira Bismillah” diyerek denize açıldı.

Denizlerde 15 Nisan’da başlayan av yasağı bugün sona ererken, aylardır hazırlık yapan Bandırmalı balıkçılar, Marmara Denizi’nin mavi sularına açıldı. Bu sezon hamsi, çinakop ve istavrit’in Marmara Denizi’nde bol miktarda olacağından ümitli olan balıkçılar, palamudun ise daha az görüldüğünü belirttiler. Bandırma ve Çevresi Balıkçılar Derneği Başkanı Harun Öner, yeni balık sezonundan çok umutlu olduklarını ifade ederek, özellikle hamsi balığının bu sene bol olacağını kaydetti.

Harun Öner, “Yaklaşık 40 civarı balıkçı gemisi Bandırma’dan denize açıldı. Her birinde de 35-40 arası mürettebat var. Denize açılan tekneler balık nerede olursa oraya, yani Türkiye’nin her yerine gidebiliyorlar. İlk önce Marmara’dan başlarlar ve denizin verimine göre ilk olarak Karadeniz’e açılırlar. Nisan Ayı’nın 15’ine kadar da avlanmaya devam ederler. Bu sene hamsinin güzel olacağını tahmin ediyoruz. Beklentimiz de bu yönde, zaten hamsi olmazsa hepimiz mahvoluruz. Çinakop ve istavritin de bol olacağını tahmin ediyoruz. Palamut ise, bu sene aldığımız duyumlara göre Karadeniz’de çok az görünüyor. Beklentimiz büyük, denizin ne getireceğini bilemeyiz ama çok umutluyuz''dedi.

FOTOGRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!