Bandırma'da trafik çalıştayı yapıldı

Güncelleme Tarihi:

Bandırmada trafik çalıştayı yapıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 02, 2019 12:03

Bandırma'da trafik çalıştayı yapıldı

Haberin Devamı

Ümit BABACAN/BANDIRMA,(Balıkesir),(DHA) - Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde yaşanan trafik problemini çözebilmek için gerçekleştirilen Trafik Çalıştayı'nda Cumhuriyet Caddesi'nin yayalaştırılması konusu ele alındı.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde düzenlenen çalıştayda ilçenin trafik sorunları enine boyuna masaya yatırılırken, çözüm ve öneriler de tartışıldı. Toplantıya Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, İlçe Emniyet Müdürü Soner Duran, belediye meclis üyeleri ve muhtarlar katıldı.

Bandırma Kaymakamı Günhan Yazar, konuşmasında, "2,5 yıldır Bandırma’da yaşayan bir vatandaş olarak trafik sorunlarıyla karşılaşıyorum. Bize düşen görevde bu konuda en iyisini yapmak. Büyükşehir Belediyesiyle ciddi gelişmeler oldu. Bandırma’nın trafik sorununun Bandırma’dan çözülmesi yönünde bir düşünceye sahipler. Ben Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuda samimi olduğuna inanıyorum. Biz bu sorunun çözülmesi için elimizden geleni yapıyoruz,” dedi.

Toplantıda öne çıkan konu ise Cumhuriyet Caddesi’nin girişindeki ışıklı dört yoldan başlayarak, son bulduğu Adnan Menderes Meydanı’na kadar yayalaştırılmasının gündeme getirilmesi oldu. Bu sayede araç yoğunluğunun şehir merkezinden uzaklaştırılarak trafiğin rahatlatılabileceği belirtildi. Söz konusu düzenlemenin ardından azalacak olan trafik yoğunluğu da verilere göre hazırlanan bir simülasyon aracılığıyla katılımcılara gösterildi. Onyedi Eylül Üniversitesi Akıllı Ulaşım Sistemleri ve Teknolojileri Ana Bilim Dalı Başkanı Profesör Dr. Mehmet Tektaş ve Öğretim Üyesi Taylan Engin de Cumhuriyet Caddesi’nin bir an önce yayalaştırılması gerektiğinin altını çizdiler.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!