Bandırma’da Mescid-i Aksa imamları Kudüs’ü anlattı

Güncelleme Tarihi:

Bandırma’da Mescid-i Aksa imamları Kudüs’ü anlattı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 14, 2019 14:26

Bandırma’da Mescid-i Aksa imamları Kudüs’ü anlattı

Haberin Devamı

Ümit BABACAN/BANDIRMA,(Balıkesir),(DHA)- BALIKESİR’in Bandırma İlçe Müftülüğü ile MÜSİAD Bandırma Şubesi tarafından düzenlenen “Kudüs Sohbeti” yoğun ilgi gördü.Barış Manço Kültür Merkezi’nde yapılan sohbet toplantısına çok sayıda vatandaşların katılması konuşmacıları oldukça memnun etti. Bandırma İlçe Müftüsü Hamdi Gevher, gösterilen yoğun ilgi nedeniyle vatandaşlara teşekkür etti.

Mescid-i Aksa imamlarından Abdülkerim Zorba’nın Kuran-ı Kerim tilaveti okumasının ardından MÜSİAD Bandırma önceki dönem başkanı,  Genel merkez yüksek istişare kurulu üyesi Ahmet Çömez ile Bandırma ilçe Müftüsü Hamdi Gevher birer konuşma gerçekleştirdi.  Daha sonra, Diyanet İşleri Başkanlığı Başkanlık Müşaviri Hasan Başiş tercümesiyle Mescid-i Aksa imamlarından Nurettin Recebi Er- Rifahi konuşmasını gerçekleştirdi.

“KUDÜS MÜSLÜMAN YERİDİR, BURASI SİZE YAR OLMAYACAK”

Bandırma İlçe Müftüsü Hamdi Gevher yaptığı konuşmasında şunları söyledi. “Kudüs’e sahip çıktığımızı, orası bizim bir parçamız olduğunu ispatlayacak çalışmaları yapıyoruz.  Bugün burada çok değerli konuklarımız var. Misafirlerimiz Mescid-İ Aksa’dan geliyorlar.  Mescidi Aksa’yı İsrailoğullarına çiğnetmemek için bir mücadelenin içerisinden geliyorlar.  Burası Müslüman yeridir.  Burası size yar olmayacaktır. Siz milyonları da verseniz, dünyalık olarak biz buradan bir karış toprağı satmayız. Canımızı veririz. Kanımızı akıtırız, ama burayı size teslim etmeyiz diyerek, bu bahtiyar insanların, aramızda bulunması bizlere büyük bir heyecan vermiş bulunmaktadır. Kendilerine bandırmaya teşrif ettiklerinden dolayı, bizlere Kudüs’ü, sahip çıkmamızı tekrar, tekrar üzerine basarak bize haykırmalarından ötürü kendilerine teşekkür ediyorum.

“KUDÜS’E GİDİP GÖRMEK, YAŞAMAK LAZIM”

MUSİAD Bandırma önceki dönem başkanı, genel merkez yüksek istişare kurulu üyesi Ahmet Çömez’de konuşmasında şu sözlere yer verdi: “MUSİAD 1990 senesin de rahmetli Turgut Özal’ın direktifleriyle, kurulmuş yüksek ahlak ve ileri teknoloji ile iş adamlarını bir araya getirmiş, bir dernek statüsün de İslami usullere göre yaşamaya gayret eden bir sivil toplum örgütüdür. Bu bağlam da her ne kadar ticaret, sanayi iş geliştirme işleri ile uğraşsa da bu tür faaliyetler de de bulunmaktadır.  Son şu anki genel başkanımız Sayın Abdurrahman Kaan beyefendinin ayrıca sizlere selamı var. 2015 senesinden sonra genel başkan olduğunda ilk hedeflerimden birisi Kudüs’e ziyaret hedefi koymuştu. Bende bandırma şubesi olaraktan birinci ziyaretimi yaptım. İkinci ziyaretimizi de 20 kişilik bir ekiple birlikte, ailelerimiz ile beraber Kudüs’ü ziyarette bulunduk mescidi aksaya gördük. Tekrar orda yaşananları kalbimize sindirmeye çalıştık ama anlatılacak gibi değil, gidip görmek lazım, bizim için ne kadar kıymetli olduğunu bilmemiz gerekiyor.  İnsanlar orada ki Filistinli kardeşlerimizin toprakları zorla elinden alınmış, silah zoruyla alınmış, şehit edilerek istila edilmiş ve hala bunu yaşıyorlar. Ziyaretlerimiz devam edecek iler ki aylar da birkaç kardeşimizi de Allah’ın izniyle yollamak istiyoruz”.
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!