Bandırma'da İsrail protesto edildi

Güncelleme Tarihi:

Bandırmada İsrail protesto edildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 12, 2021 23:05

Bandırma'da İsrail protesto edildi

Haberin Devamı

Tufan DALGIÇ/BANDIRMA (Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR’in Bandırma İlçesi'nde araç konvoyu yaparak Cumhuriyet Meydanı’nda toplanan yaklaşık 500 kişi İsrail’i protesto etti. Sivil toplum kuruluşlarının da katıldığı protesto eyleminde İsrail'in saldırısında ölen Filistinliler için gıyabi cenaze namazı kılındı.

Balıkesir'in Bandırma İlçesi'nde İsrail tarafından Mescidi Aksa'da yapılan saldırıda ölen Filistinliler için protesto eylemi gerçekleştirildi. Bandırma kent merkezinde araç konvoyu yaparak Türk ve Filistin Bayraklarıyla şehir turu yapan yaklaşık 500 kişilik grup daha sonra Bandırma Cumhuriyet Meydanı’nda İsrail saldırılarında hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazı kıldı.

"KUDÜS ÖZGÜR OLUNCAYA KADAR MÜCADELEMİZ DEVAM EDECEKTİR"

Bandırma Sivil Toplum Kuruluşları Platformu tarafından organize edilen eylemde basın açıklamasını platform adına Eğitim-Bir-Sen Bandırma Temsilcisi Kanver Şener yaptı. Mescid-i Aksa'nın Müslümanların kırmızı çizgisi olduğunu ifade eden Şener, "Ey Arap Birliği ve kralları! Allah’tan korkun emperyalistlerden, siyonistlerden korkmayın. Korkaklıkta ar cesarette şeref vardır. Mescid-i Aksa, Müslümanların kırmızı çizgisidir. Efendimiz (sas), ‘Mescid-i Aksa’ya gidin ve içinde namaz kılın. Eğer oraya gidemez ve içinde namaz kılamaz iseniz kandillerinde yakılmak üzere oraya zeytinyağı gönderin’ buyurmuşlardır. Zeytinyağı bir semboldür. Bize düşen tarih boyunca vahyin, tebliğin ve mücahedenin merkezi olmuş bir beldeye sahip çıkmak, oranın bir İslam şehri kalması için her türlü desteği o topraklara vermek, elimizden gelen her türlü gayreti göstermektir.Kudüs özgür oluncaya kadar mücadelemiz devam edecektir. Allah için yola çıkanın yardımcısı Hazreti Allah'tır. Milyonlarca Kudüs Gönüllüsü olarak yola çıkmaya, Aksa için kanımızı akıtmaya ve canımızı vermeye hazırız. Son siyonist ölünceye kadar mücadeleye devam edeceğiz. Mücahedemiz; başta Kudüs ve tüm İslam beldeleri, kutlu bir zaferle siyonizmden kurtulana dek devam edecektir.Terör örgütü İsrail’in Mescid-i Aksa’ya yapmış olduğu haince saldırıları kınıyor ve lanetliyoruz. Filistinli kardeşlerimizin yanında olduğumuzu, verdikleri diriliş mücadelesinde onlarla birlikte saf tuttuğumuzu bir kez daha Bandırma Cumhuriyet meydanından ilan ediyoruz.Mescid-i Aksa’yı gördüm düşümde,Götür müslümana selam diyordu.Dayanamıyorum bu ayrılığaKucaklasın beni İslam diyordu.'Zafer inananlarındır ve zafer yakındır. Allah nurunu tamamlayacaktır' inancıyla Filistinli kardeşlerimizi Filistin ve Kudüs davasının yılmaz savunucusu Prof. Dr. Necmettin Erbakan Hocamızı ve Kudüs davası için mücadele edenleri selamlıyoruz.” şeklinde konuştu.

Eylemde sık sık tedbir getirilirken “Kahrolsun İsrail”, “Oluk oluk kan aksa da kurtulacak El Aksa”, “Katil İsrail, Filistin’den defol” sloganları atıldı. Eylemde kadın ve erkelerin yanı sıra çocuklarda yer alarak İsrail’i protesto eden dövizler taşıdı. Kalabalık olaysız şekilde dağıldı.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!