Bandırma Ortaokulu Dede Korkut’u ağırladı

Güncelleme Tarihi:

Bandırma Ortaokulu Dede Korkut’u ağırladı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 07, 2019 10:28

Bandırma Ortaokulu Dede Korkut’u ağırladı

Haberin Devamı

Ümit BABACAN/BANDIRMA,(Balıkesir),(DHA)- BALIKESİR’in Bandırma ilçesinde "Dede Korkut'la Geziyorum Değerlerimle Keşfediyorum"  Türkiye Haritası Materyali Bandırma Ortaokulu’nda uygulandı.

Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Özel Büroda görevli Sınıf Öğretmeni Deniz Altıntaş tarafından hazırlanan "Dede Korkut'la Geziyorum Değerlerimle Keşfediyorum" Türkiye Haritası Materyali Bandırma’daki okullarda uygulanmaya devam ediyor. Bu kapsamda Bandırma İlkokulu’nda gerçekleştirilen etkinliğe, Bandırma İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, Bandırma İlçe Milli eğitim Şube Müdürü Ercan Güler, Bandırma Ortaokulu Müdürü Kenan Ülkar, öğretmen, öğrenci ve öğrenci velileri katıldı.

GEZEREK ÖĞRENİYORLAR

İlçe Milli Eğitim Müdürü Mutlu Aslan, programda emeği geçen Bandırma Ortaokulu Müdürü Kenan Ülkar'a, müdür yardımcısı Ekrem Özenen’e, sosyal bilgiler öğretmenleri ve okulda bu projeyi yürütecek olan Suna Şanlı, Azize Karlı ve Serkan Özbek'e, müzik öğretmeni Metin Deveci’ye ve emeği geçen tüm öğretmenler ile öğrencilere teşekkür etti. Gerçekleştirilen uygulama ile öğrenciler Türkiye’nin doğal ve tarihi güzelliklerini, halk oyunlarını, yöresel kıyafetlerini-yemeklerini, önemli tarihi şahsiyetlerini materyal üzerinde Dedem Korkut ile gezerek öğreniyorlar. Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Hatice Yılmaz tarafından oluşturulan dijital oyunlarla da uygulamalar sürdürülüyor. Dede Korkut, Türk dünyasının yüzlerce yıllık kültürel kimliğinin taşıyıcısı ve ortak mirası olmakla birlikte UNESCO'nun İnsanlığın Somut Olmayan Kültürel Mirası Temsili Listesi’nde de yer alıyor.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!