Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ilk kez atrial septal defekt (ASD) kapama operasyonu gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesinde ilk kez atrial septal defekt (ASD) kapama operasyonu gerçekleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 25, 2021 13:38

Bandırma Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ilk kez atrial septal defekt (ASD) kapama operasyonu gerçekleştirildi

Haberin Devamı

 

Tufan DALGIÇ/BANDIRMA,(Balıkesir),(DHA) - BANDIRMA Eğitim Araştırma Hastanesi'nde ilk kez atrial septal defekt (ASD) kapama operasyonu gerçekleştirildi. Kalbinde 2 santimetrelik delik olan hasta, operasyonun başarılıyla gerçekleşmesinin ardından sağlığına kavuştu.

Bandırma Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki Melehat A.(55) isimli hastanın ameliyatına, Dr. Öğretim Üyesi Alkame Akgümüş, Dr. Öğretim Üyesi Ahmet Balun ile birlikte anjio ekibi katıldı. Bandırma'da ilk kez gerçekleştirilen ASD kapama ameliyatı sonrası açıklama yapan Dr. Alkame Akgümüş, "Hastanenin acil polikliniğine müracaat eden kadın hastaya, yapılan ekokardiyografisi ve tetkikleri sonucunda Atrial Septal Defekt (ASD) tanısı konuldu. Kalbinde yaklaşık 2 cm’lik doğuştan gelen delik olduğunun tespit edilmesi üzerine, hastaya bilgilendirme yaptık.  Daha sonra da, kapalı yöntem ile başarılı bir Atrial Septal Defekt operasyonu gerçekleştirildi" dedi.

Hastane Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Muzaffer Şenveli yaptığı açıklamada, "ASD, kalbin sol ve sağ kulakçığı (atriyum) arasında kan geçişine izin veren bir delik bulunması durumudur. Kan akış yönü, sol kulakçıktaki temiz kanın, sağ kulakçıktaki kirli kana karışması şeklindedir. Kalbin sağ kulakçığına ve buradan da sağ karıncığına ve akciğer atardamarına fazla kan gitmesi söz konusudur. Bu durumda, kalbin sağ kulakçık ve karıncığında genişleme ve akciğer atardamar basıncında artış meydana gelir. Tedavi edilmeyen hastalarda 30-40 yaş civarında, kalp kapaklarında yetersizliklere ve ritim düzensizlikleri ile birlikte felç geçirmeye neden olabilir. Kalp yetmezliği gelişebilir. Standart açık kalp ameliyatı, göğüs kafesinin ön kısmının tamamıyla açılması yoluyla yapılır. Bu tür operasyon uygulanan hastalarımız daha kısa zamanda hastaneden çıkar ve hatta çok kısa bir sürede normal günlük yaşantısına dönebilir. Şu anda hastamızın sağlık durumu çok iyi, bir gün Kardiyovasküler cerrahi yoğun bakım ünitemizde, bir günde kardiyoloji servisinde takip ettiğimiz hastamızı bugün yapacağımız son kontrollerinin ardından taburcu edeceğiz" diye konuştu.

 

 

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!