Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun: Koronavirüs sürecini sorunsuz bir şekilde yürüttük

Güncelleme Tarihi:

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun: Koronavirüs sürecini sorunsuz bir şekilde yürüttük
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 31, 2020 16:06

Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun: Koronavirüs sürecini sorunsuz bir şekilde yürüttük

Haberin Devamı

Ümit BABACAN/BANDIRMA,(Balıkesir),(DHA) - BALIKESİR'de Bandırma Belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, bir basın toplantısı düzenleyerek gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgilendirmelerde bulundu.

Bandırma belediye Başkanı Av. Tolga Tosun, Belediye Nikah Salonu’nda düzenlediği basın toplantısında, göreve geldikleri günden bugüne dek gerçekleştirdikleri çalışmalarla ilgili ayrıntılı bilgilendirmelerde bulunarak gazetecilerin sorularını yanıtladı. Belediyenin mevcut projeleri konusunda açıklamalarda bulunan Başkan Av. Tolga Tosun, Covid-19 sürecinde de yürüttükleri çalışmaları değerlendirdi.

Basın toplantısına Belediye Başkan Yardımcıları Metin Ok, Ozan Onur, CHP Bandırma İlçe Örgütü Başkanı Dr. Selim Panç ve meclis üyeleri katıldı.

"BELEDİYE YÖNETMEK BÜTÇE İŞİ"

Konuşmasına göreve geldiği günden bu güne kadar yapılan çalışmaları anlatarak başlayan Bakan Av. Tosun, öncelikle belediye yönetiminin bir bütçe işi olduğunun altını çizerek, doğru ve yerinde projeler geliştirmeye çalıştıklarını ifade etti, Başkan Tosun, “Belediyecilik bütün toplumu kucaklayan kuruluştur. 170 bin nüfuslu bir kente hizmet etmek için geldik. Söz vermiş olduğumuz vaatler ve yapacaklarımız, Bandırmalıların ihtiyaçlarına yönelik kapsamlı bir ekip işidir. Ekibimizi kurarak çalışmalarımız başlattık. Günlerce gecelerce toplantılar gerçekleştirdik,” dedi.

"TASARRUF TEDBİRLERİYLE BANDIRMA'YA BİR ŞEYLER KAZANDIRMA ÇALIŞIYORUZ"

Yenilenen araçlarla ve çalışan personelle dışarıdan hizmet alımı yapmadan tasarruf ettiklerini dile getiren Başkan Av. Tosun, “Dışardan hizmet alımıyla değil de projelerimizi bizim mühendislerimiz, mimarlarımız hazırlasın istiyoruz. Çiçeğimizi, çimimizi kendimiz üretiyoruz. Biz bugün 25 bin metre kare alana çim ektik. Böylece metrekaresi 8 lira olan çimi, 4 liraya mal ettik. Bu bir kazanımdır. Böylece çevre beledilere de yardımda bulunduk. Mevsimlik çiçeklerimiz bütçemize yıllık 250 bin liralık bir maliyet getiriyordu. Belediyenin eski Pazar yerinden çıkma demirlerle kurduğumuz seralarla, maliyeti 60 bin liraya düşürdük. Levent, 100. Yıl ve Ayyıldız Mahallerindeki kreş, Tatlısu Engelli Kampı, Öğrenci Konuk Evi, Eğitim Destek Evi ve 3 yeni Pazar projelerini tamamen kendi ekibimizle gerçekleştirdik. Daha önce bunların hepsi hizmet alımı şeklinde yapılırken biz kendi mimar ve mühendislerimizle hazırladık. Covid19 süreci gelince ertelemek zorunda kaldık. Projelerde herhangi bir değişiklik yok. Devam edecekler,” diye konuştu.

"KORONAVİRÜS SÜRECİNİ ÖN GÖREREK SORUNSUZ BİR ŞEKİLDE YÜRÜTTÜK"

Koronavirüs sürecinde gerçekleştirdikleri çalışmalar hakkında bilgi veren Başkan Av. Tosun, önceden aldıkları tedbirler ile süreci bölgede en sorunsuz şekilde yürüttüklerini belirtti. Başkan Av. Tosun, “Herkesten önce sürecin gelişimini ön görerek 45 kişilik kriz masamızı oluşturduk. Personelimize konu hakkında eğitimler verdik. Yasaklar başlamadan maske, eldiven, dezenfektan teminini sağladık. Bu çerçevede vatandaşlarımıza 415 Bin Maske, 332 Bin Eldiven, 17 Bin litre çamaşır suyu, 28 Bin litre dezenfektan, 2 Bin 400 litre yüzey temizleyicisi dağıttık. Kaymakamlık, Ticaret Odası Ticaret Borsası, Emniyet, Jandarma ve Kızılay ile beraber oluşturulan Vefa grubu çalışmalarında yer aldık. Gerçek ihtiyaç sahiplerine 1 Milyon maliyeti olan Bin 800 adet yardım kolisi dağıttık. Kahve, eczane, berber gibi işyerlerini ilaçladık. Maliyeti 100 Bin lirayı geçen 80 adet solunum cihazlarını Bandırma, Gönen ve Erdek Hastanelerine hediye ettik. Sanayici ve vatandaşlarımızın desteği ile 146 Bin liralık alışveriş çeki dağıttık. Yurtlardan kalan tün sağlıkçıların ihtiyaçlarını karşılıyoruz. 4 bin çocuğa 23 Nisan’da hediyeler dağıttık" ifadelerini kullandı.

"ÜRETİMİ ÖNEMSİYORUZ"

Koronavirüs sürecinde üretimin öneminin çok daha iyi kıvranıldığını belirten Başkan Av. Tosun,  “Aksakal’da 10 dönümlük bir alan nohut ekimi gerçekleştirdik. Buradan 1 Ton ürün almayı hedefliyoruz. Konu ile ilgili olarak Bandırma Ticaret Borsası ve Ziraat Odası ile yeni çalışmalarımız için iş birliğine girmek istiyoruz” dedi. Koronavirüs ile ilgili ikinci bir dalga olabileceği senaryosu üzerine soruyu da yanıtlayan, Başkan Av. Tosun, “Yapabileceklerimiz devletin ön gördüğü yönetmelik ve genelgelerle sınırlı. Hıfzıssıhha Kurulu’nun almış olduğu kararlar var. O kararları uyguluyoruz. Bizim vatandaşlarımızın rahat edebilmeleri, bu hastalığın onlardan uzak durabilmesi için almış olduğumuz tedbirlere önümüzdeki süreçte de aynı şekilde devam ederiz. Bütçe olarak 4 aylık bir pandemi sürecini daha aynı şekilde götürebiliriz" açıklamalarında bulundu.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!