19 Mayıs için 150 metrelik “Duvar anlatısı”

Güncelleme Tarihi:

19 Mayıs için 150 metrelik “Duvar anlatısı”
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 17, 2021 15:19

19 Mayıs için 150 metrelik “Duvar anlatısı”

Haberin Devamı

Tufan DALGIÇ/BANDIRMA (Balıkesir), (DHA)- BALIKESİR’in Bandırma ilçesinde, Atatürk’ün Samsun’a çıkışı ve Kurtuluş Savaşı boyunca yaşananları konu alan 150 metre uzunluğundaki “Duvar Anlatısı” Cumhuriyet Meydanı'nda açıldı.  

Bandırma’da 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı etkinlikleri kapsamında Bandırma Belediyesi, Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'a çıkışından Son Kurşun’un atıldığı Bandırma’daki Ayyıldız Tepe'ye kadar Kurtuluş Savaşında yaşanan olayları “Duvar Anlatısı”yla Bandırmalıların beğenisine sundu. 

Kurtuluş Savaşında yaşanan olayların kronolojik sırayla fotoğraflarının yer aldığı 150 metre uzunluğundaki “İlk adımdan Son Kurşuna” duvar anlatısının, Cumhuriyet Meydanı’nda açılışı yapıldı.

Sergiyi gezen Bandırma Belediye Başkanı Tolga Tosun, salgın nedeniyle zor bir dönemden geçildiğine işaret ederek “ Özel günlerimiz bayramlarımız var. Vatandaşlarımızın bu özel günlerde bir nebze olsun güzel vakit geçirmesini istiyoruz. “İlk adımdan Son Kurşuna” bir anlatı sergisi düzenledik. CHP, ADD ve birçok sivil tolum kuruluşunun içinde bulunduğu bu organizasyonu Bandırma Belediyesi çatısı altında gerçekleştirdik. Vatandaşlarımız burada Kurutuluş Savaşında yaşanan bütün olayları gezebilecek. Vatandaşlarımıza da gelip sergiyi gezmeleri için çağrıda bulunuyorum. Bandırma olarak şanslı bir kentiz. Mustafa Kemal Atatürk Bandırma Vapuru ile Samsun’a çıktı ve Kurtuluş Savaşı'nın son kurşunu da Bandırma’da Ayyıldız Tepe’de atıldı. Bu değerlere sahip çıkıyoruz. Sergimizi gezerken sosyal mesafe kurallarına uyulmasını bekliyoruz. Halkımızın sağlığı bizim için her şeyden önemli. Okullarımızı, öğrencilerimizi de sergiyi gezmeye davet ediyorum. 19 Mayıs Atatürk’ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun.” dedi.  

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!