Ayvalık Belediyesi’nin Mart Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısının İkinci Etabı Gerçekleştirildi

Güncelleme Tarihi:

Ayvalık Belediyesi’nin Mart Ayı Olağanüstü Meclis Toplantısının İkinci Etabı Gerçekleştirildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 06, 2015 14:07

BALIKESİR’İN AYVALIK İLÇESİNDE, AYVALIK BELEDİYESİ’NİN ÇARŞAMBA GÜNÜ YAPILAN MART AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISININ İLK MADDESİ OLAN ÇİFTÇİ MALLARI KORUMA BAŞKANLIĞI’NIN SEÇİMLERİ NEDENİYLE GÖRÜŞÜLEMEYEN GÜNDEM MADDELERİ, ORHAN PEKER SANAT GALERİSİ’NDE SAAT 10.00’DA BAŞLAYAN TOPLANTIYLA GERÇEKLEŞTİRİLDİ.

Balıkesir’in Ayvalık ilçesinde, Ayvalık Belediyesi’nin Çarşamba günü yapılan Mart ayı Olağan Meclis toplantısının ilk maddesi olan Çiftçi Malları Koruma Başkanlığı’nın seçimleri nedeniyle görüşülemeyen gündem maddeleri, Orhan Peker Sanat Galerisi’nde saat 10.00’da başlayan toplantıyla gerçekleştirildi.
Belediye Başkanı Rahmi Gençer’in başkanlığında gerçekleşen toplantıda; Ayvalık Belediyesi Disiplin Amirliği Yönetmeliği, Orhan Peker Sanat Galerisi Yönetmeliği, Meclis İmar Komisyonundan gelen konular, İmar Dairesi ve diğer birimlerden gelen konuların görüşüldü.
Saygı duruşu ile başlayan toplantıda Volkan Evren ve Arif Tünek mazeretleri nedeniyle hazır bulunamadı.
Toplantı öncesinde konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, ilçeye bağlı kırsal mahallelerden Çakmak’ta bir küçükbaş hayvanda kuduz hastalığının görünmesi üzerine mahallenin karantinaya alındığını ve bu karantinayla ilgili son derece hassas olduklarını kaydetti.
Ayvalık Belediyesi’nin Zeytin Çekirdekleri adlı projesine katılan 100 öğrencinin Çanakkale’ye giderek, orada konser vereceklerini kaydeden Gençer, bu ayın 15.’de Miami’de Krüvaziyer Turizmi için bir fuar yapılacağını hatırlattı.
Söz konusu fuarın tüm masraflarını kendi cebinden harcayacağını vurgulayan Gençer, Kruvaziyer Turizmi’ni Ayvalık’a mutlaka getirmek istediklerini anlatarak Miami’de hazırladıkları tanıtım flaş belleklerini dağıtacaklarını, Miami Belediye Başkanı ve Kruvaziyer şirketlerinde randevu aldıklarını söyledi.
Toplantı öncesinde özel bir firmanın karşılıksız olarak Ayvalık Belediyesi’ne hibe ettiğini belirten CHP’li Belediye Meclis Üyesi Ufuk Ova, ancak hibelerin çek olarak yapıldığını ve bu çekin paraya dönebilmesi için Başkan Gençer’e yetki verilmesini istedi. Bu istek oylanarak, oylanarak gündem maddeleri arasına konuldu.
Toplantıda gündem maddelerinden; Ayvalık Belediyesi Disiplin Amirliği Yönetmeliği ve Orhan Peker Sanat Galerisi Yönetmeliği oy birliğiyle kabul edildi.
İMAR VE ŞEHİRCİLİK MÜDÜRLÜĞÜ İMAR KOMİSYONUNDAN GELEN KONULAR DEĞERLENDİRİLDİ
Sakarya Mahallesi, 21 Mili pafta, 636 ada, 41 parselde kayıtlı mülkiyeti Can Yapı Pazarlama Limited Şirketi’ne ait taşınmaz; Vehbibey Mahallesi, 4 pafta, 504 ada, 11 parselde kayıtlı mülkiyeti Buğra Yiğit Kılıç’a ait taşınmaz; Mithatpaşa Mahallesi, 43 pafta, 1076 ada, 4 parselde kayıtlı mülkiyeti Hüseyin Güler’e ait taşınmazlara ait plan tadilat teklifleri oy birliğiyle kabul edildi.
Toplantıda; Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesi ve diğer ibadet yerlerine tanınan haklardan ayrımcılık yapılmadan yararlandırılmasına ait teklif de, Hukuk Komisyonundan da gelen değerlendirmelerle masaya yatırıldı.
Konuyla ilgili konuşan Ak Parti Belediye Meclis Üyesi Sinan Oğuz Başkurt; bu konuda yetkinin Türkiye Büyük Millet Meclisi olduğu ve konunun Ayvalık Belediye Meclisinde kararlaştırılmasının suç olduğunu savundu.
Buna karşılık söz alan CHP’li Belediye Meclis Üyesi de yerel bazda belediye meclis üyelerinin Cemevlerinin ibadethane olarak kabul edilmesine ait karar alabileceğini savundu.
Konuyla ilgili konuşan MHP’li Belediye Meclis Üyesi Halil Gür ise, Sinan Oğuz’a destek vererek konunun TBMM’nin sorunu olduğunu kaydetti.
İnsanların inançlarını özgürce yaşamaları gerektiğine inandığını vurgulayan Gür, Cumhuriyet’in kurulduğu yıllarda Mustafa Kemal Atatürk’ün öncülüğünde Tekke ve Zaviyeler Kanununun halen daha yürürlükte olduğunun altını çizdi. Cem evlerin de Mustafa Kemal Atatürk ve Hz. Ali’nin fotoğraflarının birlikte olduğunu hatırlatan Halil Gür, konunun içselleştirilmesiyle alınacak kararların, yürürlükteki yasalara aykırı olması halinde bunun vebalini belediye meclis üyelerinin almaları gerektiğine inandığını da sözlerine ekledi.
Söz konusu gündem maddesinin değerlendirilmesi öncesinde toplantıyı yöneten Belediye Başkanı Rahmi Gençer 15 dakikalık mola verdi.
Molanın sona ermesiyle konu yeniden tartışılmaya başlandı.
Bu kapsamda, söz alan CHP’li Meclis Üyesi Yalçın Taş, imar komisyonlarındaki ‘Cem evi’ gibi ifadelerin ‘Alevi inancı’ olarak değiştirilmesini önermesinin ardından muhalefet meclis üyelerinin red, CHP’li Ufuk Ova ve Nilay Toprak’ın çekimser kalmasına karşılık CHP’li meclis üyelerinin 12 oyuyla teklif kabul edildi.
YENİ KONULAR DEĞERLENDİRİLDİ
Toplantıda; İmar Komisyonundan gelen yeni konularda değerlendirildi.
Buna göre; Kemalpaşa Mahallesi, 574 ada, 1 parselde kayıtlı mülkiyeti Ayvalık Belediyesine ait taşınmaz ile alakalı peyzaj projesi ve tahsis edilecek 50,00m2’lik alanın belirlenmesi oy birliğiyle İmar Komisyonuna gönderildi.
Toplantıda; Sakarya Mahallesi, 22 pafta, 1389 ada, 20 parselde kayıtlı mülkiyeti Ayvalık Belediyesine ait taşınmazın satışı ile alakalı teklif Belediye Encümenin değerlendirilmesine oy çokluğuyla sunulurken, 5 yıllık imar programı kamulaştırma bölümünün imar ve şehircilik birimine gönderilmesi kabul edildi.
Toplantıda; 14.01.1983 tarih onaylı 1/1000 ölçekli uygulama imar planlarında yer alan ada orta çizgilerinin uygulanmasına yönelik karar alınması, Fethiye Mahallesi, 804 ada, 11 parselde kayıtlı mülkiyeti Maliye Hazinesine ait taşınmaz ile alakaü plan tadilatı teklifi, Sakarya Mahallesi, 1198 ada, 32 parselde kayıtlı mülkiyeti Maliye Hazinesi’ae ait taşınmaz ile alakalı plan tadilatı teklifi ve Küçükköy Mahallesi, 2087 ve 5396 parsellerin arasında doğu-batı yolun kaldırılması ile ilgili talepler imar komisyonuna gönderildi.
Toplantıda, gündeme Meclis Üyesi Ufuk Ova’nın talebiyle giren Demart adlı bir firmanın biri 180, diğeri de 200 bin liralık hibe çeklerinin paraya döndürülmesi için Belediye Başkanı Rahmi Gençer ve Belediye Başkan Yardımcısı Uğur Dündar’a yetki verilmesi oy çokluğuyla
kabul edildi.
Toplantının son maddesi olan Dilek ve Temenniler bölümünde, Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Ayvalık Belediye Meclis toplantılarının demokratik şekilde geçmesinden duyduğu memnuniyeti ifade etti.
TOPLANTI DİLEK VE TEMENNİLERLE SONA ERDİ
Bu bölümde söz alan MHP’li Halil Gür Başkan Gençer’e, sivrisinek mücadelesinin başlatılıp, başlatılmadığını sordu. Gençer de, bu çalışmaların başladığını söyledi.
Gür, Ayvalık’taki motosiklet sürücülerine birer kask hediye edilmesine ait bir kampanya başlatılmasını ve bu kampanyaya da ilçedeki firma ve vatandaşların da destek vermesinin sağlanabileceğini önerdi.
Bu noktada söz alan AK Partili Belediye Meclis Üyesi Sinan Oğuz Başkurt, bugüne kadar Ayvalık Belediyesi’nde başkanlık yapan Belediye Başkanlarını tanıtan bir kitapçığın bastırılmasını istedi. Başkan Gençer’de bu öneriyi olumlu bularak, belediye bünyesinde her ay yayınlanan ‘Ayda Bir’ adını taşıyan derginin her sayısında bir belediye başkanı tanıtan bölüm konulabileceğini ve bunların daha sonra toparlanarak, bir kitapçık haline dönüştürülebileceğini belirtti.
MHP’li Belediye Meclis Üyesi Halil Gür, Ayvalık’a Nikita Deresi’nin ıslahını önemsediklerini ve bu ıslah çalışmalarının sürmesi gerektiğine işaret ederek, bu dereye atıklarını boşaltan firmalardan da destek istenilmesini talep etti.
Ayvalık Mezbahasında yapılan kesimler sırasında İlçe Tarım Müdürlüğü bünyesindeki veterinerlerin yeterli olmadığını kaydeden Gür, bu kesimler sırasında sürekli kesimler takip edebilecek bir veterinerin konuşlandırılması için girişimlerde bulunulmasını istedi.
Toplantının bu bölümünde konuşan Ayvalık Belediye Başkanı Rahmi Gençer, Dünyanın en önemli turizm fuarlarından biri olan Berlin Fuar’ında Ayvalık’ın AYTUGEB tarafından temsil edildiğini hatırlatarak, Ayvalık Belediyesi’nin de bu konuda AYTUGEB’e her konuda destek verdiğinin kaydetmesiyle toplantı sona erdi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!