Su kabağı boyama hobisini pandemi sürecinde kazanca dönüştürdü

Güncelleme Tarihi:

Su kabağı boyama hobisini pandemi sürecinde kazanca dönüştürdü
Oluşturulma Tarihi: Haziran 21, 2021 10:15

Su kabağı boyama hobisini pandemi sürecinde kazanca dönüştürdü

Haberin Devamı

AYDIN'ın Efeler ilçesinde yaşayan Bilent Büyüktarakçı (54), hobi olarak başladığı su kabağı boyama sanatını ticarete dönüştürerek, para kazanmaya başladı. Pandemi sürecini değerlendirmek için boş zamanlarını su kabağı boyayarak geçirdiğini ifade eden Büyüktarakçı, emekliliğinin ardından yeni bir meslek sahibi oldu.

Efeler ilçesinde yaşayan emekli memur Bilent Büyüktarakçı (54) pandemi nedeniyle evde geçirdiği zamanı değerlendirerek, su kabağı boyamaya başladı. Elinin yatkınlığını görünce kendini geliştirmeye karar veren Büyüktarakçı, farklı farklı figürler ortaya çıkarıp, boyadığı kabakları arkadaşlarına ve yakınlarına hediye etmeye başladı. Yoğun ilgiyle karşılayan Büyüktarakçı, kabak boyama hobisini ticarete dönüştürerek, boyadığı kabakları satmaya karar verdi. Kısa süre içerisinde para kazanmaya başladığını dile getiren Büyüktarakçı, "Pandemi döneminde can sıkıntısından evde bulunan kabaklarla ne yapabilirim diye düşünmeye başladım. Kabakları çizip, boyamaya karar verdim. Figürler ortaya çıkarmaya başladım. Kabakları çizip, boyarken çok mutlu oluyordum. Zaman içerisinde yatkınlığım oluştu kendimi daha da geliştirmeye karar verdim. Çeşitli boyalar ve malzemeler satın aldım. Yaptıklarımı çevremdekilere hediye etmeye başladım sonrasında da bu hobimi ticarete dönüştürerek satışlar yapmaya başladım. Hiç böyle şeyler yapacağım aklıma gelmezdi. Elime fırçayı aldıkça ortaya güzel şeyler çıktı. Ne bir kursa gittim ne de bir eğitim aldım. Hepsini hayal gücüme dayanarak yaptım. Para kazanabileceğim yeni bir meslek sahibi oldum" dedi.

EFE FİGÜRÜNE İLGİ YOĞUN

Yaptığı ürünler arasında efe figürünün çok beğenildiğini söyleyen Büyüktarakçı, şu ifadeleri kullandı:

"Aydın denince akla Aydın efesi gelir. Ben de bu simgeyi ortaya çıkartmak istedim. Kabaktan efe figürü yaptım. Efelerin taktığı fesi, fuları gibi aksesuarlarını da tasarladım. Figüre bıyık da taktım. Çok ilgi gördü. Efe figürü haricinde arı, uğur böceği, peri kızı gibi figürler de yapıyorum. Hepsi çok ilgi görüyor" diye konuştu.

Cemal YILDIRIM / AYDIN, (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!