Paketli Ekmek Tüketimi İsrafı Yüzde 50 Azaltıyor

Güncelleme Tarihi:

Paketli Ekmek Tüketimi İsrafı Yüzde 50 Azaltıyor
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 11, 2015 10:35

PAKETLİ EKMEK TÜKETİMİ İSRAFI AZLTIYOR

Türkiye’de 2013 yılında başlatılan ‘Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’ ile bir yıl içerisinde ekmek israfında yaklaşık yüzde 18’lik azalma yaşandı.
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın 2013 yılı Ocak ayında başlattığı ‘Ekmek İsrafını Önleme Kampanyası’ ile bir yıl içerisinde ekmek israfında yaklaşık yüzde 18’lik azalma yaşandı. Böylece günde 1 milyon 50 bin, yılda 384 milyon ekmek israf edilmekten kurtarıldı ve 2 milyar 800 milyon TL’lik tasarruf sağlandı. Bu olumlu gelişmelere rağmen Türkiye’de hala günde 4,9 milyon adet ekmek çöpe atılıyor. İsrafın boyutlarını daha da azaltmanın en etkili yollarından biri ise bilinç artışı ile birlikte paketli ekmek tüketiminin artırılmasından geçiyor. Çünkü Ambalaj Sanayicileri Derneği’nin verilerine göre, ekmeğin uzun süre bayatlamadan saklanmasına imkan tanıyan paketli ekmeklerle israfı yüzde 50’ye varan oranlarda azaltmak mümkün hale geldi.
2007’de kişi başı 200 kilo ekmek tüketimi ile Guinness’e giren Türkiye, israfı paketli ekmekle azaltmaya çalışıyor. Derin dondurucuda 6 aya kadar saklanabilen paketli ekmeklerle israfın önüne geçilebileceği belirtildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!