Minikler Doğal Ve Dengeli Beslenmeyi Büyüklere Anlattı

Güncelleme Tarihi:

Minikler Doğal Ve Dengeli Beslenmeyi Büyüklere Anlattı
Oluşturulma Tarihi: Ocak 21, 2016 08:23

AYDINLI MİNİKLER DOĞAL VE DENGELİ BESLENMEYİ BÜYÜKLERE ANLATTI

Aydın Cumhuriyet İlkokulu 3 I sınıfı öğretmen ve öğrencileri ile ilginç bir çalışma ile büyüklere doğal ve dengeli beslenmenin önemini anlattı. Program kapsamında okul idarecilerinin yanı sıra Milli Eğitim Müdürlerini de kahvaltıya davet eden sınıf öğretmeni Filiz Çınar ve öğrenciler hiçbir kimyasal kullanmadan yaptıkları peyniri misafirlere ikram ettiler.
Aydın Milli Eğitim Şube Müdürü Murat Demirci, İl Milli Eğitim Müdürülüğü Ar-Ge Koordinatörü Merzuka Akpınar, Efeler Milli Eğitim Şube Müdürleri Fırat Atalay ve Mehmet Arslan’ın yanı sıra Okul Müdürü Aykut Yüğüt Müdürü Yardımcısı Hasan Gül’ün iştirak ettiği davette öğrenciler davetlilere kendi ürettikleri kimyasaldan uzak peynir ile Aydın’ın doğal ürünleri zeytin, incir, ceviz, zeytinyağı ve çökelek ikram ettiler.
Programın açılışında konuşan Okul Müdürü Aykut Yiğit, gelecek nesillere en iyi şekilde eğitim verirken sağlık bakımından da çocukların hayata hazırlamaya çalıştıklarını söyledi. Bugün dünyanın pek çok ülkesinde doğal ve dengesiz beslenmeden kaynaklı sağlık sorunların ciddi boyutlara ulaştığını belirten Okul Müdürü Yiğit, “Efeler Cumhuriyet İlkokulu 3-I sınıfımız bu soruna dikkat çekmek amacıyla çok güzel bir proje hazırladı. Sınıf Öğretmenimiz öğrencileri ile birlikte hiçbir kimyasal madde kullanmadan peynir üretmeyi denedi ve oldukça başarılı oldular. Bir yandan peynirin kimyasal kullanılmadan da üretilebileceğini gösterip diğer yandan da doğal ve dengeli beslenmenin önemini bu proje ile anlatıyorlar. Başarılı çalışmalarından dolayı öğretmen ve öğrencilerimizi kutluyorum” dedi.
Aydın’da Cumhuriyet İlkokulu’nun kurulduğu günden bu yana ciddi başarılara imza attığını ve ülkenin geleceğine yön verecek gençler yetiştirdiğini belirten Aydın İl Milli Eğiti Şube Müdürü Murat Demirci, “Okulumuzda müthiş bir değişim var. Gerek öğretmen ve öğrencilerimize gerekse bu başarılı değişime katkı sağlayan velilerimize teşekkür ediyorum. Okulumuz aynı zamanda Beyaz Bayrak sahibi bir okul. Ve Beyaz bayrak sahibi olabilmek için 70’a yakın kriterin yerine getirilmesi gerekiyor. İlimizde 171 okulumuz Beyaz Bayrak sahibi, yarınımızın teminatı çocuklarımızın daha iyi eğitilip büyütülmesine katkı sağlayan herkese teşekkür ediyoruz” dedi.
“ÇOCUKLAR HAZIR GIDA VE ABUR CUBURDAN UZAKLAŞTIRILACAK”
Dış dünyanın etkisi ile çocuklarda beslenme alışkanlığının değişmeye başlaması özellikle de çocukların faydalı şeyler tüketmek yerine sağlıksız gıdalara yönelmesi üzerine başlatılan çalışmaya tüm öğrencilerin severek katıldığını ve velilerin de yoğun destek verdiğini kaydeden sınıf öğretmeni Filiz Çınar, “Biz öğrencilerimize hazır gıdalar yerine doğal gıdalara yönlendiriyoruz. Bugün en masum görülen peynir bile günümüzde pek çok işletme ya da kişi tarafından kimyasal madde kullanılarak yapılıyor. Biz tamamen doğal peynir üretmeye yöneldik ve başarılı olduk. Bunu belli ölçüdeki süte limon suyu, sirke ve taze yoğurt karıştırarak gerçekleştirdik” dedi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!