Kuşadası'na gelen kardeş şehirlerin temsilcileri ilgiden memnun

Güncelleme Tarihi:

Kuşadasına gelen kardeş şehirlerin temsilcileri ilgiden memnun
Oluşturulma Tarihi: Ekim 31, 2018 15:17

Kuşadası'na gelen kardeş şehirlerin temsilcileri ilgiden memnun

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası ilçesine Ukrayna'nın Cherkasy kenti ile Kosova'nın Prizren kentinden gelen heyet, ilgiden memnun olduklarını söyledi.

Kuşadası'yla kardeş kent olmak için ilk adımı atan Ukrayna'nın Cherkasy kenti ile ilçenin Kosova'daki kardeş şehri Prizren'den davet edilen heyetler, temaslarını sürdürüyor. Ukrayna Cherkasy Belediyesi Başkan Yardımcısı Voloshyn Igor, Ekonomi ve Kalkınma Bölümü Müdürü Udod Iryna, Cherkasy Özel Lise Müdürü Topchii Iryna, Union Open World Derneği Başkanı Olena Kovalenko, Ukrayna Türkiye Büyükelçiliği Başkatibi Oresta Starak ve Büyükelçilik Ateşesi Anna Şmyk ile Kuşadası'nın Kosova'daki kardeş şehri Prizren Belediyesi Özel Kalem Müdürü Krenare Koqi, Halkla İlişkiler Müdürü Levent Kasemi, Jeodezi ve Kadastro Müdürü Refik Shaqiri'den oluşan konuklar, ilçede gördükleri misafirperverlikten memnuniyet duyduklarını belirtti. Misafirlere, Kuşadası Belediye Başkan Yardımcısı Ayşe Şerifoğlu, Kuşadası Ukrayna Kültür Derneği Başkanı Svetlana Yıldırım ve Dernek üyesi Olena Burgaç eşlik etti. Misafirler, Kuşadası'nın tarihi ve kültürel merkezlerini, ilçe belediyesi öncülüğünde kurulan Kuşadası Kadın Girişimi Üretim ve İşletme Kooperatifi'ni (KUŞAKK) ve özel bir eğitim kurumunu ziyaret etti. Ayrıca 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle düzenlenen etkinliklere de katıldı. Cumhuriyet Balosu, Cumhuriyet Kupası Yelkenli Yat Yarışları ödül töreni, Cumhuriyet Bayramı resmi töreni ve Cumhuriyet Yürüyüşü'ne katılan heyet, bayram coşkusuna ortak olmaktan dolayı büyük mutluk duyduklarını ifade etti. Misafirler son olarak, Kuşadası Belediye Başkanı CHP'li Özer Kayalı'yı makamında ziyaret etti. Kayalı, Ukrayna ve Kosova halklarının Türklerle yüzyıllara dayanan bir dostluk bağı olduğunu ifade etti. Cherkasy şehri ile yeni başlayan kardeş şehir ilişkilerinin uzun yıllar devam etmesini temenni eden Kayalı, Prizren ile yıllardır sürdürdükleri kardeş şehir ilişkisinden ise büyük memnuniyet duyduklarını belirtti.

Cherkasy Belediyesi Başkan Yardımcısı Voloshyn Igor, Kuşadası'nda gördükleri misafirperverlikten dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Kuşadası ile Cherkasy arasında yeni başlayan kardeş şehir ilişkisinin geliştirilmesi ve ortak projeler için çalışacaklarını ifade eden Igor, Başkan Özer Kayalı'ya Cherkasy şehri arması ile tüm Türkiye halkı için belediyeleri tarafından hazırlanan 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı tebrik mektubunu verdi. Prizren Belediyesi Kabine Başkanı da olan Krenare Koqi de, Kayalı'ya gümüş işlemeli bir Türk Bayrağı hediye etti.

Heyetlerin, Kuşadası ve çevresinin doğal ve tarihi güzelliklerini gezdikten sonra ülkelerine dönecei belirtildi.

Latif SANSÜR / KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!