Kuşadası Belediyesi 2020 yılında 700 kişiye iş buldu

Güncelleme Tarihi:

Kuşadası Belediyesi 2020 yılında 700 kişiye iş buldu
Oluşturulma Tarihi: Şubat 02, 2021 19:02

Kuşadası Belediyesi 2020 yılında 700 kişiye iş buldu

Haberin Devamı

AYDIN'ın Kuşadası Belediyesi, Türkiye İş Kurumu ile imzaladığı protokol kapsamında kurduğu 'İşlendirme Ofisi İŞKUR Hizmet Noktası' sayesinde, pandemi gölgesinde geçen 2020 yılında 700 kişiye iş buldu.

Kuşadası Belediyesi'nin kent ekonomisine katkı sunmak ve ilçede istihdamı artırmak amacıyla 2019 yılında kurduğu İşlendirme Ofisi İŞKUR Hizmet Noktası, özellikle çok sayıda kişinin işsiz kaldığı pandemi döneminde iş arayanlara umut kapısı oldu. İşlendirme Ofisi İŞKUR Hizmet Noktası'nda görevli personel, 2020'de iş arayan 5 bin kişiyle yüz yüze görüşme yaptı. Ayrıca, firmalarla temasa geçilip, hangi özelliklerde personel aradıklarını belirledi. Elde edilen bilgiler, özel olarak oluşturulan bir sisteme kaydedildi. İş arayanlar ile işverenler arasında bu sistem üzerinden köprü kuruldu. Bu sayede son 1 yılda 700 kişi, ilgi alanları ve becerileri doğrultusunda başta turizm olmak üzere çeşitli sektörlerde işe yerleştirildi. İş bulan vatandaşlar, uygulamadan duydukları memnuniyeti dile getirip, yeniden çalışmaya başladıkları için çok mutlu olduklarını söyledi.

'YOĞUN ÇABA SARF EDİYORUZ'

Kuşadası Belediyesi'nin pandemi nedeniyle kentte yaşanan işsizlik sorununa çözüm bulmak için yoğun bir çaba sarf ettiğini belirten İşlendirme Ofisi İŞKUR Hizmet Noktası Sorumlusu Özgün Limoncu, "Kuşadası, Türkiye'nin en önemli turizm merkezlerinin başında geliyor. Koronavirüs salgını maalesef en çok bu sektörü olumsuz etkiledi. Her şeye rağmen yaptığımız çalışmalar sayesinde geçtiğimiz yıl turizm, sanayi, sağlık ve balıkçılık sektörlerinde olmak üzere birçok kişiye iş imkanı sağladık.  2021 yılının daha iyi geçmesini umut ediyoruz. En büyük hedefimiz kentimizdeki işsizlik sorununu azaltabilmek" diye konuştu.

KUŞADASI (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!