Kadına şiddete sanatla "Dur" dediler

Güncelleme Tarihi:

Kadına şiddete sanatla Dur dediler
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 2020 13:08

Kadına şiddete sanatla "Dur" dediler

Haberin Devamı

KUŞADASI Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi, Kadın Haklarını Koruma Derneği Aydın Şubesi'nce düzenlenen 'Asla Yalnız Yürümeyeceksin' isimli karma resim sergisine, 9-15 Mart arası ev sahipliği yapacak.
Kadın Haklarını Koruma Derneği Aydın Şubesi'nce düzenlenen 'Asla Yalnız Yürümeyeceksin' isimli karma resim sergisinde, 27 kadın ressamın 32 eseri yer alıyor. Kuşadası Kaymakamı Sadettin Yücel, Kuşadası Belediyesi Başkan yardımcıları Oğuzhan Turan ve Seyfi Seyhan Suvari'nin katılımıyla, Kuşadası Belediyesi İbramaki Sanat Galerisi'ndeki serginin açılışı yapıldı. Sergide, ressamlar eserleriyle kadına yönelik şiddete dikkat çekti. Aydın Kadın Hakları Koruma Derneği'nce düzenlenen sergide, 27 kadın ressamın çeşitli teknikler kullanarak hazırladıkları 32 tablosu yer aldı. Kadın ressamlar, kadına yönelik şiddete bu kez sanatla 'Dur' dedi.
Kadın Haklarını Koruma Derneği Aydın Şubesi Başkanı Habibe Gürer, "Kadın dostu bir kent olan Kuşadası'nda bu sergiyi açtığımız için çok mutluyuz. Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ve bugün buraya gelerek bizleri yalnız bırakmayan diğer yöneticilere çok teşekkür ediyorum" dedi. Kadın Haklarının öneminden bahseden Belediye Başkan Yardımcısı Oğuzhan Turan ise "Kuşadası Belediyesi olarak kadınlarımızın her zaman yanındayız" diye konuştu.
Sergi, 15 Mart'a kadar 08.30-17.30 saatleri arasında İbramaki Sanat Galerisi'nde görülebilir.

KUŞADASI (Aydın), (DHA)
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!