Kusadası Ticaret Odası’nda Liselilere Sınav Stresi Semineri

Güncelleme Tarihi:

Kusadası Ticaret Odası’nda Liselilere Sınav Stresi Semineri
Oluşturulma Tarihi: Şubat 19, 2016 21:55

TİCARET ODASI'NDA LİSELİLERE YÖNELİK SINIV STRESİ SEMİNERİ YAPILDI

Kamuoyunda “ Bonus Hoca” olarak bilinen Eğitimci Süleyman Beledioğlu, Kuşadası Ticaret Odası tarafından yapılan organizasyonla, Kuşadası’nda bulunan Anadolu Liseleri 12.sınıf öğrencilerine YGS ve LGS sınavları öncesi, sınav stresi ve başarının yöntemleri konularında seminer verdi.
Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan seminerde Kuşadası İlçe Milli Eğitim Müdürü Şerafettin Yapıcı ve Aydın İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Seyfullah Okumuş birer konuşma yaptılar. Kuşadası Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Akdoğan, Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Öztaş, okul müdürleri, öğretmenler ve 12. Sınıf öğrencilerinin katıldığı seminerde Süleyman Beledioglu öğrencilere YGS ve LYS soru tipine uygun çalışma yöntemleri, dersi dikkatli çalışma ve dinleme yöntemleri, etkili konu tekrarları, etkili akılda tutma, pratik öğrenme, beyin temelli öğrenme yöntemleri, plan ve programlı çalışmanın önemi ve yüksek performans kuralları konularında videolarla bir sunum yaptı.
12. Sınıf öğrencilerinin büyük bir ilgi ile dinlediği seminerde Bonus Hoca Süleyman Beledioğlu, Sınavın psikolojik yönetimi alanında, dikkat eksikliği nedir? fonksiyonel dikkat eksikliği, dikkati yönetememe ve stratejik dikkat sorunları ve çizimleri, sınav konsantrasyonu, ders konsantrasyonu, motivasyonu sağlamak ve korumak, sınav kaygısı ve başa çıkma yöntemleri, sınav stresi ve başa çıkma yöntemleri ile sınav korkusu konularında çok değerli bilgiler verdi.
Tüm öğrenciler ve katılımcıların coşkulu bir şekilde hayallerini gerçekleştireceklerine dair yemin ettiği seminerin sonunda İl Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Seyfullah Okumuş ve Kuşadası Ticaret Odası Meclis Başkanı Mahmut Ötaş, Süleyman Beledioglu’na teşekkür plaketi ve Kuşadası Prestij Kitabı hediye ettiler.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!