Kadınlar Artık ’Ofsayt’ Nedir Biliyor

Güncelleme Tarihi:

Kadınlar Artık ’Ofsayt’ Nedir Biliyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 12, 2015 10:07

AYDIN’IN NAZİLLİ İLÇESİNDE EL ELE VEREREK KADINLARIN DA İSTEDİĞİ ZAMAN HER ŞEYİ BAŞARABİLECEKLERİNİ GÖSTEREN FUTBOLUN MELEKLERİ MERVE ALKAN VE DUYGU CANTEZ, BİR MİLYONDAN FAZLA NÜFUSA SAHİP OLAN AYDIN’IN İKİ KADIN HAKEMİ OLARAK İLİN GURUR KAYNAĞI OLDU

Aydın’ın Nazilli ilçesinde el ele vererek kadınların da istediği zaman her şeyi başarabileceklerini gösteren futbolun melekleri Merve Alkan ve Duygu Cantez, bir milyondan fazla nüfusa sahip olan Aydın’ın iki kadın hakemi olarak ilin gurur kaynağı oldu.
Türkiye’de futbolun spor olarak görülmediği bir ortamda, büyük bir cesaret göstererek Aydın’ın iki il kadın hakeminden biri olan Merve Alkan, futboldaki şiddetin kadın hakemlerin görev yapmasıyla önleneceğini söyledi. Sahaya çıktıklarında futbolcuların ve tribündeki taraftarların, erkek bir hakeme oranla kadın hakemlere karşı daha nazik davrandığını ifade eden Aydın il hakemi Duygu Cantez, futbol dünyasının artık kadın hakemlere alışmaya başladığını söyledi.
Ülkemizde futbolun bir eğlence bir spor olduğunu insanlara göstermek amacında olduklarını söyleyen Aydın’ın futbol melekleri, futbolda holiganizm ve kavgaya yer olmadığını ifade ederek şiddete kırmızı kart çıkardıklarını söylediler. Şimdiye kadar 50’den fazla maçta görev aldığını belirten Merve Alkan, kadın hakem sayısının da artması gerektiğini belirtti. Alkan, ”Bir milyondan fazla nüfusa sahip Aydın’da yalnızca iki kadın hakem var. Benim görev aldığım maçlarda hiçbir olay çıkmadı. Gerçekten hem oyuncular hem de tribündekilerin kadın hakemlere yaklaşımları futbolda ki şiddeti önlüyor. Bu yüzden mutlaka ilimizde daha bir sürü Merveler ve Duygular hakem olarak görev almalıdır. Futbolda şiddeti erkekler değil, kadınlar bitirebilir” dedi.
‘PSİKOLOJİK DESTEK ALIYORUZ’
Türkiye’de kadın hakem olmanın zor olduğunu ancak kadın olmanın daha zor olduğunu söyleyen Aydın’ın iki il hakeminden biri olan Duygu Cantez, hakemliğin disiplinli bir çalışma ve kararlılık gerektirdiğini ifade etti. Kadın hakemler olarak psikolojik destek aldıklarını belirten Duygu Cantez, Denizli ve Aydın il hakem kuruluna da destekleri için teşekkür etti. Cantez,” İyi bir hakem olmak planlı bir çalışma gerektiriyor. Hakemliğe başlayacak olan hemcinslerime kararlı olmaları gerektiğini söylemek istiyorum. Hakemlik kararlılık, disiplin ve iyi bir gözlemcilik gerektiriyor. Aydın’ın iki kadın hakemi olarak Merve ile ben maçlara çıkmadan önce psikolojik destek alıyoruz. Ailemiz, arkadaşlarımız ve özellikle Aydın il hakem kurulumuz bizlere çok destek oluyorlar. Buradan onlara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
’FIFA KOKARTI TAKACAĞIZ’
Kişisel olarak hedeflerinin Lale Orta gibi FIFA kokartı takmak olduğunu söyleyen Nazillili futbol melekleri Merve Alkan ve Duygu Cantez, hayallerinin Türkiye’yi uluslararası müsabakalarda temsil etmek olduğunu ifade ettiler. Nazilli’de el ele vererek Aydın’nın iki kadın hakemi olduklarını belirten Merve Alkan,” Ülkemizi uluslararası alanda temsil ederek tüm dünyaya kadınların gücünü göstereceğiz” dedi. Erkeklerin bile zorla sürdürebildiği hakemlik mesleğine sonuna kadar devam edeceklerini ifade eden kadın hakem Duygu Cantez ise, “Ben hakemliği ancak, ülkemizde ki insanların da İngiltere’de ki gibi maçı tel örgüsüz ve çiğdem yiyerek izleyebildiği zaman bırakırım” diyerek sözlerini noktaladı.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!