Didimliler 'Cumhuriyet ve Demokrasi' için yürüdü

Güncelleme Tarihi:

Didimliler Cumhuriyet ve Demokrasi için yürüdü
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 04, 2016 11:39

Didimliler 'Cumhuriyet ve Demokrasi' için yürüdü

Haberin Devamı

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde gerçekleştirilen 'Cumhuriyet ve Demokrasi' yürüyüşü ile mitingine katılan binlerce kent sakini, darbe girişimine lanet okudu.

Didim Belediyesi'nin düzenlediği 'Cumhuriyet ve Demokrasi' yürüyüşü ile mitingine; CHP Aydın Milletvekili Metin Lütfi Baydar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı CHP'li Özlem Çerçioğlu, Didim Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Deniz Atabay, CHP'li ilçe belediye başkanları, AK Parti Didim İlçe Başkanı Cenk Ünlü, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, AK Parti İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, CHP İlçe Yönetim Kurulu üyeleri, AK Partili ve CHP'li belediye meclisi üyeleri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile vatandaşlar katıldı. Binlerce vatandaş belediye önünden başlayıp, hep bir ağızdan marşlar söyleyerek Cumhuriyet Meydanına kadar yürüdü. Yürüyüşte, "Mustafa Kemal'in askerleriyiz" ve "Türkiye laiktir, laik kalacak" sloganları atıldı. Didim Cumhuriyet Meydanı'nda coşkulu kalabalığa seslenen CHP Aydın Milletvekili Prof. Dr. Metin Lütfi Baydar, Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu ve Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Cumhuriyete ve demokrasiye sahip çıkma sözü verdi.

Mitingte konuşan CHP'li Milletvekili Baydar, darbe girişiminin, ordunun içine yuvalanmış "FETÖ" denen örgüt tarafından yapıldığını arkasında ise Amerika desteği olduğunu söyledi. AK Parti Genel Merkezi'ne asılan Atatürk posterini hatırlatan Baydar, "Onlara helal olsun. Geçte olsa geldikleri bu noktadan dolayı her birini ayrı ayrı kutluyoruz" dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Çerçioğlu ise "Milletimizin özgür iradesine karşı yapılan kanlı darbe girişimini bir kez daha Didim'den lanetliyorum. Canlarını veren vatandaşlarımız ile kahraman güvenlik güçlerimize Allah'tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyorum. Ülkemiz çok zorlu bir süreçten geçiyor. Gün farklılıklarımızı kavgaya dönüştürmeden, birlik ve beraberliğimizi taçlandırma günüdür. Gün ulu önder Mustafa Kemal Atatürk'ün bize emanet bıraktığı Türkiye Cumhuriyetine sahip çıkma günüdür" diye konuştu.

Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay ise "15 Temmuz gecesi demokrasimize, cumhuriyetimize, laik devletimize bir darbe yapılmak istendi. Bu darbe, başka darbelere benzemiyordu. Ama kahraman Türk ordusu, Türk polisi ve Türk milleti sokaklara çıkarak bu darbeyi önledi" dedi.

Ediz VERDİOĞLU / DİDİM (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!