Didim'de fener alaylı Cumhuriyet coşkusu

Güncelleme Tarihi:

Didimde fener alaylı Cumhuriyet coşkusu
Oluşturulma Tarihi: Ekim 30, 2016 09:36

Didim'de fener alaylı Cumhuriyet coşkusu

Haberin Devamı

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde Cumhuriyetin kuruluşunun 93. yıldönümü kapsamında düzenlenen fener alayına binlerce kişi katıldı. Ellerine Türk bayraklarını alan Didimliler yürüyüşe destek verirken, Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen Aegean Band konseriyle de Cumhuriyet coşkusu bir kat daha arttı.

Didim'de belediyenin öncülüğünde 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla düzenlenen fener alayı yürüyüşü, renkli görüntülere sahne oldu. Yürüyüşe, Didim İlçe Garnizon Komutanı Albay Çetin Gülseven, CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Didim İlçe Emniyet Müdürü Özgür Selçuk, CHP Didim İlçe Başkanı Gökmen Karataş, Belediye Meclisi üyeleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Didim Belediyesi önünden başlayan yürüyüş, Cumhuriyet Caddesi ve Atatürk Bulvarı'ndan devam ederek, Cumhuriyet Meydanı'nda son buldu. Yürüyüşte dev Türk Bayrağı ile Atatürk posteri açılırken, ellerine Atatürk ve Türk bayraklarını ile meşaleler alan Didimliler, yürüyüşe yoğun ilgi gösterdi. Bazı Didimliler ile esnaflar da yürüyüşe alkışlarla destek verdi. Yürüyüş esnasında Didim İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri, güvenlik önlemi aldı. Meydanı dolduran kalabalıa seslenen CHP'li Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, Cumhuriyet coşkusunu hep bir arada yaşadıklarını söyledi. Atabay, "Maalesef ülkemizde ve ülkemizin çevresinde egemen güçlerin bitmek bilmez hırsları, tekrardan bir coğrafyayı değiştirmek için insanları yerlerinden ediyorlar. İnsanlar, çocuklarıyla yaşadıkları yerlerden hayatlarını kurtarabilmek için hiç bilmedikleri dünyanın başka köşelerine gitmeye çalışıyor. Çoğu yollarda telef oluyor, ölüyor. Bunu ilçemizde de yaşıyoruz. Didim'den Yunan adalarına geçmeye çalışan birçok insan, maalesef hayatını kaybediyor. Bir, 'Arap baharı' dediler, koskoca coğrafyayı ne hale getirdiler. Evinde, ülkesinde yaşayan insan neredeyse kalmadı. Yeni ülkeler, sınırlar çiziyorlar. Bir tek laik Cumhuriyet ile yönetilen Türkiye Cumhuriyeti'ne dokunamayacaklar" diye konuştu.

TEZCAN'A YÖNELİK SALDIRIYI KINADI

CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Aydın Milletvekili Bülent Tezcan'a yönelik gerçekleştirilen silahlı saldırıyı da kınayan Didim Belediye Başkanı Ahmet Deniz Atabay, "Her zaman dimdik ve uyanık olmamız lazım. Biz Cumhuriyetimize, laik düzenimize ve Atatürk'e her zaman sahip çıkacağız, koruyacağız. Her yerde bu saldırılar olabilir" diye konuştu. Atabay'ın konuşması sonrası Aegean Band Orkestrası sahne aldı.Aegean Band, Didim'deki konserinde hitleşmiş oldiesler, blues, caz ve klasikleşmiş Türkçe popların yanı sıra, neşeli Balkan ve Grek şarkılarıyla eğlence dolu bir performans sundu.

Ediz VERDİOĞLU / DİDİM (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!