Didim'de devredilen parsele karşı imza kampanyası

Güncelleme Tarihi:

Didimde devredilen parsele karşı imza kampanyası
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 2016 16:07

Didim'de devredilen parsele karşı imza kampanyası

Haberin Devamı

AYDIN'ın Didim İlçesi'nde, imar planında rekreasyon alanı olarak gözüken 1020 numaralı parselin Hazine'den alınarak, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi'ne verilmesine karşı imza kampanyası başlatıldı.
Didim'de çevre duyarlılığında olan kişi ve kurumların oluşturduğu Didim Bizimdir Platformu, Altınkum Mahallesi'nde bulunan ve planlarda rekreasyon alanı olarak gösterilen Hazine'ye ait 1020 numaralı parselin özelleştirme kapsamına alınarak, Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı'na devredilmesine karşı imza kampanyası başlattı. Hazırlanan imza metnine ilk imzayı Didim Belediye Başkanı CHP'li Ahmet Deniz Atabay attı. Belediye meclisi üyeleri de kampanyaya destek verdi.
İMZA METNİNDE ŞU İFADELER VAR
Didim Çevre Platformu (DİÇEP) yürütücüleri ve 'Didim Bizimdir Platformu' üyeleri tarafından verilen metinde şu ifadeler yer aldı: "Biz aşağıda imzası olan Didimliler, mülkiyeti hazineye ait olan ve 1988 yılında yapılan ilk plandan itibaren 'yeşil alan' olarak halkın kullanımına sunulması öngörülen ve daha sonra 2007'de revizyon planı yapılarak, yine bir kısmı yeşil alan ve rekreasyon alanı olarak değiştirilen Didim'in Altınkum Mahallesi'ndeki 1020 kadastro numaralı parselin, kamu yararı ilkesi göz ardı edilerek Başbakanlık Özelleştirme İdaresi'ne devredildiğini ve hatta heolojik etütlerinin başlatıldığını öğrenmiş bulunuyoruz. Adı geçen parseldeki kısmen de olsa kamu yararı gözetilerek yapılan planın değiştirileceği endişesini taşımaktayız. Mevcut planın halkın kullanımına açık olma halinin korunmasını, Altınkum'un ve Didim'in geleceği için yetkililerden talep ediyoruz."

Ediz VERDİOĞLU/ DİDİM (Aydın), (DHA)
FOTOĞRAF

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!