Hayırseverlerin yaptırdığı cami törenle hizmete açıldı

Güncelleme Tarihi:

Hayırseverlerin yaptırdığı cami törenle hizmete açıldı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2018 16:18

Hayırseverlerin yaptırdığı cami törenle hizmete açıldı

Haberin Devamı

AYDIN'ın Buharkent ilçesinde, vatandaşlardan toplanan yardımlarla 2 milyon lira harcanarak yatırılan iki minareli 'Hayırsevenler Camii' törenle hizmete açıldı.

Aydın-Denizli Karayolu kenarındaki kırsal Feslek ve Gelenbe mahalleleri arasındaki bir alana tamamen hayırseverlerden toplanan yardımlarla yaptırılan Hayırsevenler Camii, bir süre önce tamamlandı. Yaklaşık 2 yılda yapımı biten cami, düzenlenen törenle hizmete açıldı. Açılış törenine Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger, Buharkent Kaymakamı Muhammet İkis, AK Partili Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, daire müdürleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve vatandaşlar katıldı.

Buharkent Belediye Başkanı Mehmet Erol, "Caminin yapılış aşamasından buyana her türlü işlerini yakından takip ettik. Bölgemizde çok güzel ve örnek bir cami oldu. Bu caminin yapımı için maddi yardımları esirgemeyen çok sayıda hayırseverimiz oldu. Bu açılışımızda katkılarından dolayı kendilerine birer anı olarak plaket sunacaktık ancak kendileri isimlerinin açıklanmasını istemediler. Hayırsever vatandaşlarımızın yardımlarıyla yaklaşık 2 yılda tamamlanan camimiz toplamda 2 milyon TL'ye mal oldu. Bu camimiz Feslek ve Gelenbe mahallelerinde yaşayan 2 bin 150 vatandaşımıza hizmet verecek. Bunun yanı sıra Denizli-Aydın karayolunu kullanana vatandaşlarımız da bu camimizden hizmet alabilecek" dedi.

Aydın Valisi Yavuz Selim Köşger de caminin yapımında emeği geçenlere teşekkür etti.

Konuşmaların ardından Vali Köşger ve beraberindeki protokol üyeleri kurdelesini keserek camiyi hizmete açtı.

Bahattin ALBAYRAK / BUHARKENT (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!