Bozdoğan'da kar helvası sezonu açıldı

Güncelleme Tarihi:

Bozdoğanda kar helvası sezonu açıldı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 10, 2018 13:04

Bozdoğan'da kar helvası sezonu açıldı

Haberin Devamı

AYDIN'ın Bozdoğan ilçesinde, geleneksel bir lezzet olan kar helvası sezonu açıldı. CHP'li Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, ünü ilçe sınırlarını aştığını söylediği bu lezzeti tatmak, uzun ve sağlıklı yaşamak, yazın serinlemek isteyen herkesi Bozdoğan'a davet etti.

Doğal ürünleri ile dikkat çeken Aydın'ın Bozdoğan ilçesinde yaza özgü ürünlerin tüketimi hız kazandı. Bozdoğan'da, yüzyıllardır süregelen geleneği olan kar helvası sezonu da açıldı. 1792 rakımlı, memba suları ile meşhur Madran Dağı'nın zirvesinde kış aylarında açılan özel kuyularda biriktirilen karlardan elde edilen ve özel çuvallarda korunan karların yaz aylarında yine özel olarak hazırlanmış doğal vişnelerden elde edilen şuruplarla karıştırılarak sunulan kar helvası, sıcak yaz günlerinin vazgeçilemez içecekleinden oluyor. Serinletici olduğu kadar insanı zinde tutma özeliği de olan kar helvası, büyük ilgi görüyor.

Sezonun başlaması nedeniyle hem kar helvası yemek hem de esnafa sezonun hayırlı olmasını dilemek için Bozdoğan ilçe merkezindeki kar helvası satışı yapan bir işletmeye gelen CHP'li Bozdoğan Belediye Başkanı Tümer Apaydın, vatandaşlara kendi elleri ile kar helvası ikramında bulundu. Başkan Apaydın, "Kültürümüzü de yansıtan az da olsa kış aylarında da tüketimi olan geleneksel kar helvamızın sezonunu açtık. Yöredeki kar helvasının tadı Madran Dağı'nın doğal kaynak sularını oluşturan karından gelmektedir. Bu kar, yine Madran Dağı ve yöresinde yetişen vişnelerden hazırlanan şurupla bir araya gelince ortaya çıkan bu lezzetin ünü il sınırlarını açtı. Uzun ve sağlıklı yaşamak, yazın serinlemek isteyen herkesi bu lezzeti tatmak için Bozdoğan'a davet ediyoruz" dedi.

Bahattin ALBAYRAK / BOZDOĞAN (Aydın), (DHA)

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!