'Aydın Gastronomi Kitabı' gurmelerin katıldığı programla tanıtıldı

Güncelleme Tarihi:

Aydın Gastronomi Kitabı gurmelerin katıldığı programla tanıtıldı
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 15, 2022 12:52

'Aydın Gastronomi Kitabı' gurmelerin katıldığı programla tanıtıldı

Haberin Devamı

Burhan CEYHAN/AYDIN, (DHA)-  AYDIN Valiliği tarafından hazırlanan 'Aydın Gastronomi Kitabı' tanıtımı Efeler ilçesindeki bir restoranda gurmelerin ve çok sayıda davetlinin katılımıyla tanıtıldı.

Aydın Valiliği tarafından ilk kez hazırlanan 290 sayfalık 'Aydın Gastronomi Kitabı' tanıtım etkinliğine Aydın Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, müzisyen, program yapımcı ve sunucusu Ayhan Sicimoğlu, çok sayında gurme, daire müdürleri ve davetliler katıldı. Programa katılan davetlilere Aydın’a özgü yapılan memecik zeytinyağı, memecik kırma yeşil zeytin, kuru incir, kese yoğurtlu çıtır biber, sac ekmeği, sabuniye lokumu, kuşkonmaz, dalgan köftesi, taze baklalı enginar, paşa böreği, ot kavurması, kırlı kızartması, tandır ile keşkek, susamlı tahin helva, künarlı irmik helvası, tahinli kabak tatlısından oluşan menü sunuldu.

'AYDIN TÜRKİYE’NİN EN SAĞLIKLI VE LEZLETLİ MUTFAĞINA SAHİP'
İncir, kestane, yağlık zeytin ve sap kerevizde en fazla üretim yapan kentin Aydın olduğunu ifade eden Vali Hüseyin Aksoy konuşmasında, "Aydın, uzun yaşayan insanların memleketi, uzun yaşamın sırrı olan sağlıklı otlarıyla, zeytinyağlı yemekleriyle ve kendine özgü tatlarıyla Türkiye'nin en sağlıklı ve en lezzetli mutfaklarından birine sahip. Kitabımız, tarih boyunca bu topraklarda yaşayan birçok kültürün etkisini taşıyan lezzetlerinden derlediğimiz kapsamlı bir eser olarak Aydın tarihindeki yerini almıştır" dedi.

Programa katılan müzisyen, program yapımcı ve sunucusu Ayhan Sicimoğlu da Türk mutfağının, müthiş bir mutfak olduğunu belirterek, "Burada zeytinyağı tattım, çok güzeldi. Her şehir, kendi yöresel tatlarını oluşturmalı. Yurt dışından gurmelerle birlikte, gazeteciler de çağrılarak bu maceraya katılmalılar. Böylece çok turist çekeriz. Şu anda gastronomi şovlarını yapmanın tam zamanı" diye konuştu. (DHA)
 
FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!