'Sakin şehir' Şavşat'ta engelliler, piknik yaparak eğlendi

Güncelleme Tarihi:

Sakin şehir Şavşatta engelliler, piknik yaparak eğlendi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 05, 2019 15:13

'Sakin şehir' Şavşat'ta engelliler, piknik yaparak eğlendi

Haberin Devamı

Nurbay USTA/ ŞAVŞAT (Artvin), (DHA)- 'SAKİN Şehir' (Cittaslow) unvanlı, Artvin'in Şavşat ilçesinde, Kaymakam Musa Göktaş ve eşi Nazan Göktaş, hafta sonunlarını engelli çocuklarla birlikte geçirdi, örnek bahçeçe ağaç aşılayıp piknik yaptı. 

Şavşat Kaymakamı Musa Göktaş ve eşi Nazan Göktaş, engellilerle birlikte katıldıkları davette hazırlanan piknik malzemelerini kendi elleri ile pişirdi, ikramda bulundu. Kaymakam Göktaş, hafta sonunu birlikte geçirdiği engelli çocuklarla oyunlar oynayıp, ilçede öğretmen İbrahim Bülbül tarafından oluşturulan örnek bahçede ağaç aşılaması da yaptı. Göktaş çiftinin, engelli çocuklarla birlikte unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarını birlikte oynamaları renkli görüntüler oluşturdu. Etkinliğe katılanlar daha sonra sanatçı Türk kızı Solmaz Akgül'ün seslendirdiği türküler eşliğinde halay çekip eğlendi. Solmaz Akgül’ün Şavşat İmam Hatip Lisesi'nde öğrenim gören kızı Nazar Akgül'ün okumuş olduğu ilahiler ise katılımcılara duygulu anlar yaşattı.

'HER İNSAN ENGELLİ ADAYIDIR'

Yapılan etkinlikten ve engellilerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk duyduğunu ifade eden Kaymakam Musa Göktaş, “Engellilerimiz bizlerin her zaman önceliği olmuştur. Bugün burada bizleri engellilerle birlikte ağırlayan İbrahim Bülbül öğretmenimize ve katılım gösteren Şavşat engelliler derneğine çok teşekkür ediyorum. Çok güzel dakikalar geçirdik. Engelli çocuklarımız engelli gençlerimizde iyi bir şekilde eğlendiklerine inanıyorum. Bu ve benzeri etkinlikleri ilçemizde daha da artırarak bu kardeşlerimizi toplumun her an her zaman bir parçası olduklarını ve özel insanlar olduklarını bütün topluma hissettirmemiz gerekir. Engelli kardeşlerimizin yaşamış oldukları hayat kendi tercihleri değildir. Herhangi birimiz de engelli olabiliriz. Her sağlam insanda bir engelli adayıdır. Bu bilinçle hareket etmeliyiz" dedi.
 

'ENGELLİLERİMİZ DİPTE KÖŞEDE DEĞİL'

Engellilerin her zaman yanlarında olduklarını belirten Kaymakam Göktaş, "Kaymakamlık olarak ilçemizdeki engellilerin tamamı devletimizin vermiş olduğu imkânlardan faydalanmaktadırlar. İlçemizde ulaşamadığımız veya engelleri dışında sorunu olan bir engellimiz yoktu. Kullandıkları akülü veya tekerlekli sandalyeden diğer araç ve gereçlerine her türlü ihtiyaçları karşılanmış olup evde bakım ve engelli aylıkları konusunda da bütün çalışmalar tamamlanmıştır. Her zaman onlarla birlikte olmak ev ziyaretleri yapıyor olmamız bu kardeşlerimiz için ne kadar önemli olduğunu biliyor ve bu bilinçle hareket ediyoruz. Devletimiz son yıllarda engellilerimiz için çok önemli yasal düzenlemeler yapmıştır. Artık engellilerimiz dipte köşede değil devletimizin sıcak kolları altında çok önemli bir güvence içerisindedirler” diye konuştu.

'FARKINDALIK YARATMAK GEREKİR'

Kaymakam Musa Göktaş’ın eşi Nazan Göktaş da, bu tür etkinliklerin anlamlı olduğuna dikkat çekerek, "Bizler empati kurduğumuz zaman bu kardeşlerimizin sorunları azalacak toplumun bakış açısı değişecektir. Bu çok önemli bir konuda her zaman bir farkındalık yaratmak gerekir. Bu çocuklarla birlikte çocuk oyunlarını oynamak onların elinden tutmak onların başını okşamak bizlerin insanı görevleridir. Sadece bugün bu etkinlikte değil, her zaman bu kardeşlerimiz bu çocuklarımız ile birlikte olmak bizlerin en büyük görevidir" diyerek katkı verenlere teşekkür etti.

Köy muhtarı Olgun Güler de, bu tür etkinliklerin süreceğini dile getirdi. Etkinliği düzenleyen öğretmen İbrahim Bülbül ise pek çok meyve çeşidinin olduğu örnek bahçesinin herkes tarafından beğenilmesi ve ziyaret edilmesinden ötürü çok mutlu olduğunu söyledi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!