Kendisine ATV ile çarpan sürücünün ailesiyle dost oldu

Güncelleme Tarihi:

Kendisine ATV ile çarpan sürücünün ailesiyle dost oldu
Oluşturulma Tarihi: Aralık 11, 2020 15:49

Kendisine ATV ile çarpan sürücünün ailesiyle dost oldu

Haberin Devamı

ARTVİN, (DHA) - ARTVİN'de 6 yıl önce ATV motorunun çarptığı kazada ağır yaralanan Ömer Kuru, sağlığına kavuştu. Sürekli kendisini telefonla arayıp, tedavi sürecinde sağlık durumunu sormasından etkilenen Kuru, kazaya neden olan sürücü Harun Kara'nın ailesiyle dost oldu.

İstanbul’dan gezmek için 2014 yılında Artvin’e gelen Ömer Kuru, Borçka ilçesindeki Karagöl’ü ziyaret etmek istedi. Beraberindeki arkadaşlarıyla Karagöl’e gitmek üzere yola çıkan Kuru, Atanoğlu köyüne uğradı. Burada bir süre dinlenen ve arkadaşlarıyla sohbet eden Kuru’ya, yoldan geçtiği sırada Harun Kara’nın kullandığı ATV motoru çarptı. Çarpmanın etkisiyle savrulan Kuru, uçuruma yuvarlandı. Kazada ağır yaralanan Kuru, bölgedeki vatandaşların yardımıyla uçurumdan çıkartılarak, olay yerine çağrılan ambulansla Borçka Devlet Hastanesi’ne kaldırıldı. İlk müdahalenin ardından Artvin Devlet Hastanesi’ne sevk edilen Kuru, ameliyata alındı.

ÇOCUKLARINA HEDİYELER GÖNDERİYOR

Kuru, başarılı bir ameliyatın ardından kendi isteğiyle uçakla İstanbul’a gönderildi. Baltalimanı Kemik Hastalıkları Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavisi başlayan Kuru,  geçirdiği pek çok ameliyatların ardından sağlığına kavuştu. Tedavisi sürecinde Harun Kara ve ailesinin sürekli kendisini aramasından çok etkilenen Kuru, olaydan sonra Kara ailesiyle zamanla dostluk kurdu. Harun Kara’nın, kazadan yaklaşık 2 ay sonra arı sokması sonucu hayatını kaybettiğini öğrenen Kuru, hüzne boğuldu. Aileyle iletişimini koparmayan Ömer Kuru, Harun Kara’nın, çocukları Kaan (11) ve Ahmet’e (7), kitap ve oyuncak gönderiyor.

‘SANKİ AİLEMDEN BİRİSİNİ KAYBETMİŞ GİBİ ÜZÜLDÜM’

Kazanın ardından Harun Kara’nın ailesinin sürekli telefonda arayarak, hal hatır sorduğunu belirten Kuru, “Her işte bir hayır vardır derler ya kazayla da olsa dost bir aile kazandım. Kazada yaralanmama sebep olan rahmetli Harun Kaya başta olmak üzere ailesi çok üzülmüştü. Hastanede tedavi olurken sağlığım hakkında bilgi alıyorlardı. Her geçen gün arkadaşlığımız ve dostluğumuz gelişmeye başlamıştı. Kadirşinas, bu güzel insanları çok sevmiştim. Kendilerini ailemden birisi olarak görmeye başladım. Maalesef olaydan 2 ay sonra Harun Kara’nın arı sokmasına bağlı olarak hayatını kaybettiğini öğrendim. Sanki ailemden birisini kaybetmiş gibi üzüldüm ve ağladım. Kazadan yaklaşık 3 ay sonra eski sağlığıma kavuştum ve hemen Artvin’e gelerek, rahmetli Harun Kara’nın ailesine başsağlığı ziyaretinde bulundum. Rahmetlinin mezarına giderek dua okudum. Rahmetlinin babası, annesi, eşi ve çocuklarıyla bir süre sohbet ettim ve olaydan duyduğum üzüntümü bir kez daha dile getirdim” dedi.

‘ÖMER ABİ, BİZLERİ HİÇBİR ZAMAN UNUTMADI’

Eşini kaybeden ve bir gün bile unutamadığını söyleyen Sevgi Kara ise, “Rahmetli eşim kaza yapınca çok üzülmüştü. Sabahlara kadar üzüntüsünden uyuyamıyordu. Ömer abi çok şükür kazayı ucuz atlattı, kendisiyle kazayla tanıştık. Çok iyi bir insan. Eşime ve bizlere, ‘kafanıza takmayın böyle kazalar olur. Her insanın başına gelebilir’ diye teselli ediyordu. Rahmetli eşim sağlığında, ‘Ömer beyi İstanbul’a ziyarete gidelim’ diyordu. Maalesef olmadı, eşimi kaybettim ve 2 çocuğum yetim kaldı. Eşimin vefatının ardından ilçede dükkan işletmeye başladım. Kendi ayaklarımın üzerinde durmaya çalışıyorum. Hem çocuklarımın geçimini sağlıyorum hem de eğitimiyle ilgileniyorum. Ömer abi, bizleri hiçbir zaman unutmadı. Çocuklarımın eğitimine katkıda bulunmak amacıyla kargoyla kitap ve çeşitli hediyeler gönderiyor” ifadelerini kullandı.

FOTOĞRAFLI

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!