Artvin’de, 'Uluslararası Covid-19 Kongresi' düzenlenecek

Güncelleme Tarihi:

Artvin’de, Uluslararası Covid-19 Kongresi düzenlenecek
Oluşturulma Tarihi: Haziran 12, 2020 13:00

Artvin’de, 'Uluslararası Covid-19 Kongresi' düzenlenecek

Haberin Devamı

Hakan AYDIN/ARTVİN, (DHA) - ARTVİN'de, Milli Eğitim Müdürlüğü ile Çoruh Üniversitesi iş birliğiyle 'Uluslararası Covid-19 Kongresi-Eğitimde Yeni Normlar' başlıklı e-kongre düzenlenecek. 24-26 Haziran 2020 tarihleri arasında online olarak düzenlenecek e- kongre ile yurt içi ve yurt dışındaki bilim insanları, katılımcılarla buluşacak.

“Uluslararası Covid-19 Kongresi: Eğitimde Yeni Normlar” konu başlıklı e-kongre için Artvin Öğretmenevi’nde tanıtım toplantısı düzenlendi. Toplantıya katılan Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki, İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, Çoruh Üniversitesi Düzenleme Kurulu üyeleri, İl Milli Eğitim Şube Müdürleri, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ARGE Birimi kongrenin detayları hakkında bilgi verdi. “Covid-19 Sürecinde Eğitime Bakış” ana teması ile düzenlenecek olan Uluslararası Eğitimde Yeni Normlar e-Kongresi, tüm dünyayı etkisi altına alan Covid-19 salgını sürecinde eğitim alanında gerçekleşen değişimlere ve gelişmelere yönelik çalışmalarla, eğitim dünyasına katkı sağlayan kişileri bir araya getirecek.

EĞİTİM, AKADEMİK DÜZEYDE ELE ALINACAK

E-Kongre hakkında değerlendirmelerde bulunan İl Milli Eğitim Müdürü Fahri Acar, “Küresel bir salgın haline gelen Covid-19, insanların sosyal hayatları başta olmak üzere dünyada birçok değişikliğe sebep oldu. Değişime uğrayan alanlardan birisi belki de en önemlisi eğitim-öğretim faaliyetleridir. Pandemi bütün dünyaya teknolojik altyapının önemini bir kez daha gösterdi. Ülke olarak dünyada çok az ülkenin sahip olduğu altyapımızla eğitim öğretim faaliyetlerine ara vermeden uzaktan eğitim yöntemiyle devam edebildik. Öğretmenlerimiz, uzaktan eğitim uygulamalarındaki yeterliliklerini geliştirmeye devam ediyorlar. Artvin İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Artvin Çoruh Üniversitesi iş birliğiyle hazırladığımız ‘Uluslararası Covid-19 Kongresi: Eğitimde Yeni Normlar’ pandemi sürecinde eğitime bakışın ülkemizde akademik düzeyde ele alınacağı ilk uluslararası e-kongre olacak” dedi.

FOTOĞRAFLI

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!