Artvin'de okul kantinleri denetleniyor

Güncelleme Tarihi:

Artvinde okul kantinleri denetleniyor
Oluşturulma Tarihi: Mart 02, 2017 16:45

Artvin'de okul kantinleri denetleniyor

Haberin Devamı

ARTVİN(DHA) - Artvin Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri, öğrencilerin sağlığını korumak ve işletmelerin daha düzenli çalışmasını sağlamak amacıyla il merkezindeki ilk ve orta öğretim okullarında kantinleri denetledi.

Öğrencilerin eğitim ve öğretim gördükleri okullarda daha sağlıklı ve hijyenik koşullarda alış veriş yapması için okul kantinlerini sürekli denetlediklerini belirten Belediye Başkan Vekili Erkan Yazan, ”Eğitim mekanlarının daha sağlıklı hale getirilmesi için üstümüze düşen ne varsa yapıyoruz. Zabıta ekipleri okul kantinlerini sürekli denetim altında tutuyor. Gerektiğinde de işletmecileri uyarıyor, okul müdürlerine bilgi veriyoruz. Öğrencilerin sağlıklı gıda tüketmesi için üstümüze düşen görevleri eksiksiz yapmaya çalışıyoruz. Fırınlar, pastaneler, kahvehane ve otellerde de denetimimiz sürekli yapılıyor” dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Genelgesi doğrultusunda okul kantinlerinde satışı yasaklanan gazlı, aromalı ve kolalı içecekler ile kızartma ve cips türü ürünlerle ilgili denetimlerde bulunduklarını ifade eden Zabıta Müdürü Emrullah Özkaya, hijyen, ruhsat, yangın tüpü gibi genel tertip düzeninin de kontrol edildiğini söyledi, denetimlerin eğitim sezonu boyunca devam edeceğini söyledi.


  

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!