Yeşilçam'ın unutulmazları Manavgat'ta

Güncelleme Tarihi:

Yeşilçamın unutulmazları Manavgatta
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2017 14:23

Yeşilçam'ın unutulmazları Manavgat'ta

Haberin Devamı

 

MANAVGAT, (DHA) - ANTALYA'nın Manavgat İlçesi'nde düzenlenen Tarık Akan Film Günleri'nde, Yeşilçam filmlerinin unutulmaz sinema sanatçıları, yönetmenler ve senaristler sinemaseverlerle buluştu.
Manavgat Belediyesi'nin geçen yıl eylül ayında yaşamını yitiren sinema sanatçısı Tarık Akan'ı anmak ve kent halkını sinema sanatı ile buluşturmak amacıyla düzenlediği 'Tarık Akan Film Günleri', ünlü sanatçı, film yönetmenleri ve senaristleri Manavgat'ta buluşturdu. Manavgat Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen açılış kokteyliyle başlayan etkinliğe Belediye Başkanı Şükrü Sözen, yapımcı Fedai Öztürk, yönetmen Engin Ayça, Yeşilçam'ın unutulmaz yıldızlarından Nuri Alço, Meral Orhonsay, Coşkun Göğen, Hikmet Karagöz, Mahmut Cevher, Yusuf Sezgin ve Levent İnanır katıldı.
Programda Nebil Özgentürk'ün Tarık Akan belgeseli sunuldu. Tarık Akan'ın hayatı ve sanat yaşamının konu edildiği belgesel, duygulandırdı. Belgesel gösterimi sonrasında ise Başkan Şükrü Sözen, günün anlam ve önemine değinen konuşma yaptı. Sözen, Manavgat halkının ve kendisinin ünlü sanatçı Tarık Akan ile 2013 yılında Nazım Hikmet Parkı'nın açılışında tanışma onuru elde ettiğini söyledi. Çağdaş, Atatürkçü, cumhuriyet değerlerine bağlı bir sanatçıya Manavgat olarak değer verdiklerini bu yüzden de adını bir parka verdiklerini, ayrıca film günleri etkinliği düzenlediklerini kaydeden Sözen, "Tarık Akan gibi Atatürkçü, çağdaş, ileriyi gören, cumhuriyet değerlerine bağlı bir sanatçıyı anlatmayı buradaki sanatçılarımıza bırakıyorum. Değerli sinema sanatçılarımız, yönetmenlerimiz, senaristlerimiz bizleri kırmadı, Manavgat'ımızı onurlandırdı. Geçen eylül ayında kaybettiğimiz rahmetli Tarık Akan ile 2013 yılında tanışma fırsatı bulmuştuk. O zaman yaptığı konuşmada 'Düşüncenin emeğin karşılığını veren sanatçılar, edebiyatçılar her zaman benliklerimizde yaşayacaklar. Bizler Mustafa Kemal'in askerleriyiz. Hiçbir zaman ölmeyeceğiz' demişti. Biz de onu unutmadık, yaşatacağız" diye konuştu.
Başkan Sözen'in konuşmasının ardından ünlü sanatçılar sahneye gelerek Tarık Akan ile olan anılarını paylaştı. Sanatçılar anılarını anlatırken duygusal anlar yaşadı. Program sonunda 'Maden' filmi gösterime girdi. Tarık Akan Film Günleri etkinlikleri oyunculuk, kamera arkası atölyeleri, film afişleri sergisi açılışı ve film gösterimleri ile 17 Mart'a kadar devam edecek.

FOTOĞRAFLI
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!