YEREL SEÇİMDE KRİTİK VİRAJ

Güncelleme Tarihi:

YEREL SEÇİMDE KRİTİK VİRAJ
Oluşturulma Tarihi: Eylül 08, 2018 09:59

Yerel seçim çalışmalarında vites yükselten AK Parti ve CHP’de anket çalışmalarının sonuna gelindi. Teşkilat ve örgütlerin eğilimleri sonrası oluşacak aday listelerinin ekim ayı sonu itibariyle açıklanması bekleniyor.

Haberin Devamı

ANTALYA’da yerel seçim heyecanı en üst noktaya ulaştı. Aday belirleme çalışmalarında anket sürecini büyük ölçüde tamamlayan AK Parti ve CHP kanadında ise teşkilat ve örgütlerin kanaatleri alındıktan sonra oluşacak aday listeleri ekim ayı itibariyle genel merkezlere gönderilecek. Genel merkezlerce onaylanan listelerin ekim ayı sonu itibariyle açıklanması bekleniyor.

KAPSAMLI DEĞERLENDİRME

Yerel seçim hazırlıklarıyla ilgili Hürriyet’e konuşan AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu (MKYK) Üyesi, Teşkilat Başkan Yardımcısı Mustafa Köse, “Önümüzde kritik bir seçim var. O yüzden geniş kapsamlı değerlendirmeler yapıyoruz. Seçim sürecinde hassas olunması gereken konuları teşkilatlarımızla istişare ediyoruz” diye konuştu.

TEŞKİLATTA SÖYLEM BİRLİĞİ

Teşkilat içinden adaylık düşünen isimlerin olduğunu kaydeden Köse, “Biz genel prensiplerimizi ortaya koyduk. Tabi bu konuda fikir ve söylem birliği de oluşturmak istiyoruz. O nedenle geniş kapsamlı toplantılar yapılıyor. Bunun dışında hem belediye başkanlarımız, hem de başka konularla ilgili anket çalışmalarımız da devam ediyor” dedi.

ERKEN TAKVİM UYGULANACAK

Haberin Devamı

Anket sürecinin devam ettiğine vurgu yapan Köse, şöyle devam etti: “Amacımız vatandaş nezdinde karşılığı olan adaylarla yürümek. Bu seçimde adaylarımızı daha erken açıklayacağız. Teşkilatlarımızın, belediye başkanlarımızın ve aday adaylarımızın talepleri de bu yönde. Ben de böyle bir kararın doğru olacağını düşünüyorum.”

OY ANALİZİ YAPILIYOR

Türkiye genelindeki belediyelerin tamamını mercek altına aldıklarını kaydeden CHP Yerel Yönetim Politikalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, şu bilgileri verdi: “Tüm belediyeleri oy oranlarına göre sınıflandırdık. Nerelerde çok oy almışız, nerelerde az oy almışız hepsine bakıyoruz. Genel analizi eylül ayı içinde tamamlayacağız.”

BÜYÜKŞEHİR ŞARTI YOK

“Ekim ayında ise adaylar konusundaki değerlendirmemizi yapacağız. Tabi kararlar alınırken bütün örgütlerimizle istişarelerimiz olacak. Önce Büyükşehir adayları açıklanacak gibi bir şartımız da yok. Tespiti tamamlanan aday isimler hızlıca kamuoyu ile paylaşılacak.”

AK PARTİ’DE KONUŞULAN İSİMLER

Haberin Devamı

Genel merkez ve yerel teşkilat desteğini arkasına alan Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’in yeniden aday gösterilmesine kesin gözüyle bakılıyor. AK Parti için en kritik ilçeler ise Muratpaşa, Konyaaltı ve Kemer. Kemer adaylığı için öne çıkan isim Antalya eski milletvekili, yeni MKYK Üyesi Gökcen Özdoğan Enç. Enç’in son dönemde Kemer’le ilgili yaptığı çalışmalar dikkat çekiyor. Enç’in ismi Serik adaylığı için de geçiyor. Kepez’de Hakan Tütüncü ile yola devam edileceği, Muratpaşa adayı içinse sosyal demokrat kimliğe sahip bir ismin aday gösterileceği konuşuluyor. AK Parti kulislerinde Muratpaşa eski Belediye Başkanı Süleyman Evcilmen’in ismi de gündemde.

CHP’DE KONUŞULAN İSİMLER

Haberin Devamı

CHP Antalya örgütünde yürütülen yerel seçim çalışmalarında büyükşehir adayı olarak en fazla ön plana çıkan isim Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek. Tabi Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal’ın da sürecin içinde yer aldığını vurgulamak gerekiyor. Eğer bu iki isimden biri büyükşehir adayı olarak gösterilirse Muratpaşa ve Konyaaltı için gösterilecek adaylarla ilgilide yoğun bir çalışma var. Böcek’in büyükşehir adayı olması halinde Konyaaltı’na Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç’in kaydırılacağı, Uysal’ın büyükşehir adayı gösterilmesi halinde ise Muratpaşa’ya sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasında öne çıkan bir ismin aday olarak gösterilebileceği belirtiliyor. Kemer’de ise Mustafa Gül’le devam edileceği vurgulanıyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!