YANLIŞ KADRO YANLIŞ TERCİH

Güncelleme Tarihi:

YANLIŞ KADRO YANLIŞ TERCİH
Oluşturulma Tarihi: Ocak 07, 2022 09:32

Antalyaspor iki kez Türkiye Kupası, bir kez de Süper Kupa finalinde umduğunu bulamadı, kupayı kaldıramadı.

Haberin Devamı

Kırmızı beyazlı takım, tarihinde yeni bir sayfa açmak için 3 Ocak Çarşamba günü kupa finalinin oynanacağı Katar’ın başkenti Doha’ya gitti. Yolculuk öncesi takımda olumlu bir hava vardı. Herkes işin ciddiyetinin farkındaydı.
*
Futbol sorumlusu Nuri Şahin, uçakta bile dersini çalışıyor, Beşiktaş maçlarını izleyip notlar tutuyordu. Başkan Aziz Çetin, konuklarla tek tek ilgileniyor, taraftarlarla birlikte üçlü çekerek inancını gösteriyordu. Futbolcuların morali yerinde, taraftar umut doluydu.
*
Akşam saatlerinde otelde yapılan Kovid-19 testi ise keyifleri kaçırttı. Fredy’nin testi pozitif çıkınca, kendisiyle temaslı olan gol umudu Haji Wright birlikte uçakla Antalya’ya gönderildi. Tabii bu olumsuz gelişme Antalyaspor’un planlarını bozarken, umutları da azalttı.

Haberin Devamı

VİCDANINIZ RAHAT MI?
Maç öncesi gözler futbol sorumlusu Nuri Şahin’deydi. Sahaya nasıl bir kadro süreceği merak konusuydu. İlk on birde Eren Albayrak, Milosevic ve Crivelli’yi görünce şaşkınlığımı gizleyemedim. Zira bu 3 oyuncunun bu sezon takıma katkısı malum. Özellikle Milosevic ve Crivelli, neredeyse yan gelip yatarak para kazanıyor. Belki bu maçta bir katkıları olur dedik, maalesef yine olmadı ve adeta sahada gezinip durdular.

GENÇ MUSTAFA TERCİHİ
Gelelim maçtan sonra en çok tartışılan konuya. Antalyaspor yanlış kadro tercihine rağmen maçı 1-1 tamamlamasını bildi. Uzatma dakikalarında da rakibine geçit vermedi. Hatta kupaya uzanmasına az kalmıştı. Ancak burada hakem Halil Umut Meler’in uzatma dakikalarında vermediği/veremediği penaltı kırmızı beyazlı takımın umutlarını Basra Körfezi’nin karanlık sularına gömdü.
*
Penaltı atışları öncesi Antalyaspor kenar yönetimi ve futbolcular tek yumruk oldu. Sözler verildi, kupa için ant içildi. İlk penaltının başına Güral Vural geçti. Tercih doğruydu. Tecrübeli isim avantajı kırmızı beyazlı ekibin lehine çevirdi.
*
Teixeira durumu Beşiktaş adına eşitledi. O da ne? Antalyaspor’da ikinci penaltının başına genç Mustafa Erdilman geçti. Herkes ‘Eyvah’ dedi. Bu kadar kritik zamanda ve önemli bir karşılaşmada penaltı atışı böyle bir gence verilir mi? Verildi. Daha topun başına geçerken heyecanı yüzüne yansımıştı. Bu heyecanı kaldıramayınca da topu kaleci Ersin’e teslim etti. İşte bu hamle bir kentin belki de umutlarının uçup gitmesine neden oldu.

Haberin Devamı

TECRÜBELİLERİN AMATÖR TAVRI
Futbol sorumlusu Nuri Şahin neden böyle bir tercih yaptı? Ya da neden böyle bir tercih yapmak zorunda kaldı? Maçtan sonra yaptığım görüşmelerde maalesef Nuri Hoca bu tercih için mecbur kalmış izlenimini edindim. “İkinci penaltıyı kim atmak ister?” diye sorduğunda kimseden ses çıkmamış. Gökdeniz Bayrakdar, “Kaleci benim atacağım köşeyi biliyor” diyerek penaltı kullanmaya yanaşmamış.
*
Tecrübeli isimler amatör bir tavır takınarak sessiz kalmış. O esnada genç Mustafa, “Kullanabilirim” deyince Nuri Hoca da O’na şans vermiş. Sonrası malum. Tabii burada penaltı kullanmayan futbolcular kadar kadro tercihinde olduğu gibi takıma penaltı çalıştırmayan Nuri Şahin’de de hata var.
*
Böyle maçların penaltılara gitme ihtimali yüksek. Haliyle bunun için takımı uzun uzun çalıştırması gerekirdi. Kimlerin penaltı kullanacağı önceden belirlenmeliydi. Bunu yapmayınca işte bu sonuç ortaya çıkar.

Haberin Devamı

GEÇMİŞE SÜNGER ÇEKMELİ
Şahsen ben kupayı artık geçtim. Olmadı, ‘yazık’ diyorum. Ancak şimdi ‘acaba genç Mustafa Erdilman’ı kaybeder miyiz’ diye korkuyorum. Maç esnasında arkadaşları O’nu ne kadar teselli etmeye çalışsa da kaçan penaltının etkisinde olduğu her halinden belliydi. Antalya’ya gelmek üzere havalimanına geçtiğimizde genç futbolcu hemen bir köşeye çekildi ve insanlarla iletişimini kesti.

AYTAÇ ALTAY’A RAPOR MU?
Maç esnasında en çok dikkatimi çeken bir başka konu da futbol sorumlusu Nuri Şahin’in her pozisyon sonrası tribünde bulunan futbol şube sorumlusu Aytaç Altay’a dönüp el hareketleri ve yüz mimikleriyle kendisine rapor verir gibi davranmasıydı. Merak ediyorum Aytaç Altay’ın futbol bilgisi nedir? Nuri hoca kendisinden ne bekliyor? Milosevic ve Crivelli transferinde imzası bulunan birinden medet ummak ne kadar doğru? Dünyanın ünlü kulüplerinde oynayan, ünlü teknik adamlarla çalışan Nuri Şahin maalesef Beşiktaş maçında sınıfta kalmıştır. Kadro tercihini yanlış yaptı, takımı penaltılara hazırlamadı. Tüm bunların yanı sıra futbol bilgisi sınırlı olan birinden medet ummak kariyerine yakışmamıştır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!